Obamejan i Džaka protiv Lidsa (© Reuters)
Obamejan i Džaka protiv Lidsa (© Reuters)

Topovi utihnuli – jedan gol na pet utakmica: Neprihvatljiv potez Pepea, Arteta je ljut

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.11.20. | 12:14

Londonska ekipa ostala bez municije na Eland roudu čime je aktuelni start sezone postao najneefikasniji još od 1986.

Rutinska pobeda na ovosezonskoj premijeri i tri lopte u Fulamovoj mreži (3:0) nagoveštavali su znatno uspešniju Arsenalovu jesen, a da učvrsti demanti čuvene izreke „po jutru se dan poznaje“, poslužilo je vrlo dobro izdanje Tobdžija u londonskom derbiju protiv Vest Hema (2:1).

U uvodna četiri kola Arsenal je bodove ispustio samo u susretu s Liverpulom (1:3). Dvojac Lakazet - Obamejan odlično je otvorio sezonu i uz podršku Beljerina, Sake i Pepea, nagovestio da bi mogao da bude konkurent za visok plasman. Preko noći, topovi su utihnuli, a Artetina ofanziva postala potpuno bezopasna.

Izabrane vesti

Prve „ćorke“ Arsenal je ispucao u porazu protiv Mančester Sitija (0:1), isti scenario viđen je i u narednom kolu kad je iz prestonice Engleske ceo plen odneo Lester (0:1).

Sedmo kolo Artetinim izabranicima donelo je povratak u Mančester gde su sa bele tačke, golom Obamejana, savladali Junajted (1:0). Važna tri boda nisu donela željeni efekat i buđenje ofanzivaca koji su ponovo zatajili na svom terenu protiv Aston Vile izgubivši sa 0:3.

Agoniju je produbio remi protiv Lidsa odigran u nedelju iz kojeg je londonski klub čak odneo slađi bod, s obzirom na dešavanja na terenu, a novi susret bez postignutog gola uticao je da start aktuelne sezone i samo devet pogodaka u isto toliko utakmica, postane najneefikasniji za Arsenal još od 1986. kad je u prvih devet kola postigao samo šest golova. 

Mikel Arteta se posle utakmice protiv Lidsa osvrnuo na probleme u ofanzivi. Iako je konstatovao problem, Španac nije umeo da ponudi konkretno rešenje.

Slaba efikasnost je zabrinjavajuća. Da bismo pobeđivali neophodno je da postižemo golove. Moramo da stvaramo više šansi“, istakao je strateg Arsenala.

Veliki uticaj na produžeak muka u napadu imao je nesmotreni potez Nikole Pepea, koji je u 51. minutu pogubio konce, udario glavom Alioskog i ostavio saigrače na cedilu. Reprezentativac Obale Slonovače tako je posle samo šest minuta igre u drugom poluvremenu osudio saigrače na defanzivu i čuvanje „nule“ koja iz sadašnje perspektive čak i Arteti izgleda kao uspeh.

Moramo da prihvatimo ishod, s obzirom na to da smo veoma rano ostali sa igračem manje zbog isključenja Pepea. Nikad nisam zadovoljan remijem, ali u okvakvim okolnostima moramo da se zadovoljimo bodom“.

Španac se nije trudio da traži izgovor, ali se nije ni ustručavao da uputi kritike Pepeu za nesportsku reakciju.

U prvom poluvemenu su bila dva različita perioda. Počeli smo dobro, ali je potom igra krenula polako da se raspada. Prepuštali smo rivalu loptu i ostavljali mu prostor da igra. U drugom poluvremenu, sa deset igrača, već je bilo mnogo komplikovanije. Potez Pepea je neprihvatljiv. Na ovom nivou takve stvari ne smeju da se događaju“, kazao je trener Arsenala.

Slaba efikasnost upalila je alarm na Emiratima, a dodatni povod za zabrinutost predstavlja činjenica da će u narednom kolu Arsenal morati da se „vadi“ protiv Vulverhemptona, trenutno jedne od najčvršćih odbrana u ligi. Sledeći gost u Londonu primio je samo devet golova, i po tom segmentu deli prvo mesto uz Totenhem koji je odigrao utakmicu više.

Ima li boljeg testa za barut Tobdžija?



tagovi

Pjer Emerik ObamejanArsenalMikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara