(©Reuters)
(©Reuters)

Totalna ofanziva Dinama! Hrvatske bisere kupuje u paketu za 5.000.000, dovodi igrača iz Bajerna i prodaje Šutala u “ligu petice”

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.07.23. | 09:29

Defanzivac bi mogao da bude rekordan izlazni transfer. Fajenord sve bliži Ivanušecu, spreman je da ponudi i 12.000.000 evra

Poraz od Hajduka i veliki izlazni transferi koji se spremaju pokrenuli su lavinu na Maksimiru. Dinamo kreće u totalnu ofanzivu! Zagrebački klub će napraviti veliku rekonstrukciju i ozbiljno podmladiti ekipu, a u avgustu neće žaliti novac na pojačanja.

Manji timovi u hrvatskoj žive od prodaje igrača Dinamu, a ovoga leta će Lokomotiva iz Zagreba biti “na udaru”. Ostaće bez dva bisera, ali zaraditi čak 5.000.000 evra, plus bonuse. Sportske novosti pišu da je u Kranjčevićevu otišla prva zvanična ponuda za paket ofanzivaca. Modri su zabacili udicu i čekaju odgovor gradskog rivala za Lukasa Kačavendu i Luku Stojkovića.

Izabrane vesti

Obojica su Zegrepčani, jača im je desna noga, vole da igraju iza napadača i imaju dobar osećaj za prostor. Luka Stojanović je tinejdžer, Lukas Kačavenda tek izašao iz tinejdžerske dobi. Ukoliko Lokomotiva prihvati ponudu, a do početka iduće sedmice očekuje se odgovor, ostaće bez dva dragulja, bitna igrača u navali, ali i napraviti dva unosna transfera. To je ponuda koju će na Kajzerici teško odbiti.

Pojedinačno gledano, Lokomotiva je imala tek nekoliko boljih izlaznih transfera: Roko Šimić je prodat Red Bul Salcburgu za 4.000.000 evra, golman Ivo Grbić otišao je u Atletiko Madrid za 3.500.000, a naredne tri najteže ponude koje su prihvaćene došle su sa Maksimira. Od Luke Ivanušeca inkasirano je 3.000.000, Lovra Majera 2.500.000 i Marcela Brozovića 2.400.000 evra.

Luka Stojković i Lukas Kačavenda bi trajno prešli u Dinamovo vlasništvo, a Gabrijel Vidović bi ovoga leta mogao na Maksimir da stigne na pozajmicu. Hrvat rođen u Augzburgu debitovao je za Bajern iz Minhena, prošlu sezonu odradio na pozajmici u holandskom Viteseu i izričita je želja Igora Bišćana. Strateg modrih je naložio Dariju Šimiću da uspostavi komunikaciju sa Bavarcima, a ako do dogovora dođe, stigao bi na pozajmicu.

Dolazak Gabrijela Vidovića ne isključuje dolazak Luke Stojkovića ili Lukasa Kačavende. Hrvat sa nemačkim pasošem može da pokrije pozicije iza napadača, ali je primarno levo krilo i tu ga na Maksimiru i vide. Tačnije želja Igora Bišćana je da pojača konkurenciju kraj leve aut-linije. Jedan od razloga je i što je Luka Ivanušec projektovan za prodaju, A Fajenord je zagrizao. Holandski šampion spreman je da razbije kasu i za hrvatskog reprezentativca izdvoji čak 12.000.000 evra.

Procena je da bi ta suma bila dovoljna da mu Dinamo ustupi prava na hrvatskog reprezentativca, ali taj izlazni transfer brzo bi mogao da padne u senku Josipa Šutala. Dinamovi nosioci su na ceni, pogotovo komandant odbrane. Mogao bi da postane najveća prodaja vladara hrvatskog fudbala u istoriji kluba! Zagrepčani imaju ponudu Fjorentine na stolu tešku 18.000.000, kao i Napolija od 20.000.000. zainteresovan je i Ajaks i spreman da ponudi koliko i italijanski tim, a navodno je oko na Josipa Šutala bacili i londonski klubovi. Navodno, u pitanju su Arsenal i Fulam.

Dinamov opis bi i te kako mogao da se promeni krajem leta. Ne pre toga, jer Modri nisu voljni da prodaju nosioce dok ne vide na čemu su po pitanju evropskih takmičenja. To jest hoće li igrati Ligu šampiona ili ne. Upravo to je razlog zašto za sada ne razmišljaju o prodaji Bruna Petkovića, iako mu idućeg leta ističe ugovor, ali bi ranije mogao da ode Dominik Livaković. Fenerbahče oteže, cenjka se. Otkupna klauzula postavljena je na 10.000.000 evra i Turci se još nisu odlučili da ispune zahtev. Ali, uskoro se očekuje promena i na tom polju.

HRVATSKA 1 – 2. KOLO:

Petak

Varaždin – Slaven Belupo 2:2 (2:0)

/Mitrovski 5, Brodić 28 – Hodža 81, Mioč 86pen/

Subota

18.45: (2.50) Gorica (3.35) Lokomotiva (2.85)

21.00: (6.00) Istra 1961 (3.90) Dinamo (1.58)

Nedelja

18.45: (4.00) Rudeš (3.45) Osijek (1.95)

21.05: (2.05) Hajduk (3.45) Rijeka (3.60)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Dinamo Zagrebex-Yu fudbalEX-YU ligeJosip ŠutaloLuka IvanušecBruno PetkovićDominik LivakovićLukas KačavendaLuka StojkovićGabrijel VidovićIgor BišćanFajenordFenerbahčeLokomotiva ZagrebBajern MinhenArsenalFulamFjorentinaNapoli

Obaveštavaj me

Arsenal
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara