Duel Lazetića i Trajkovića iz maja 2007. godine (Star sport)
Duel Lazetića i Trajkovića iz maja 2007. godine (Star sport)

Trajković: Ne vidim kako Partizan može da pobedi; Lazetić: Stadion prednost Zvezde

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.03.24. | 09:30

Nekadašnji akteri derbija, danas treneri Radničkog i TSC, izneli svoja očekivanja od današnjeg meča

Obojica su igrala večiti derbi. I obojica osetila slast pobede u najvećoj svetkovini srpskog fudbala. Danas Nikola Trajković i Žarko Lazetić sve gledaju i iz trenerskog ugla, pošto jedan vodi niški Radnički, a drugi TSC i objektivno analiziraju gde su vrline i mane Crvene zvezde i Partizana pred 172. prvenstveni okršaj rivala sa Autokomande.

Aktuelni šef stručnog štaba niškog Radničkog Nikola Trajković bio je učesnik četiri večita derbija i pamti ih odlično, i po rednom broju, i po sadržini, ali pre svega po rezultatima.

Izabrane vesti

Sva četiri dobila je Zvezda! Prva tri su odigrana u razmaku od manje od mesec dana u proleće 2007. godine. Najpre 129, kada nam je Partizan bio prišao na šest bodova minusa, a mi slavili na Marakani golom Purovića. Samo nedelju dana kasnije u polufinalu Kupa smo dobili istim rezultatom, a taj derbi posebno pamtim, jer me je Rnić udario laktom i dobio crveni karton. Ubrzo je došao i 130. derbi na stadionu Partizana i pobeda od 2:1, uz gol Milijaša sa penala za proslavu titule, a ušao sam u igru i u 132. derbiju, u pobedi Zvezde od 4:1“, bez greške prelistava arhivu u svojoj memoriji nekadašnji neumorni vezista crveno-belih.

Kada je 172. čin svetkovine srpskog fudbala u pitanju, Trajković, sada iz vizure trenera koji je jesenas minimalno poražen i u Humskoj (1:2) i na Marakani (0:1), decidan je u prognozi:

Milsim da je Zvezda favorit i, mada je naša prethodna utakmica sa Radnikom pokazala da utakmica uvek može da ode i u drugom smeru, ne vidim način na koji Partizan može da pobedi. Crno-beli defanzivno još nisu dostigli odgovarajući nivo, odnosno, Zvezdin napad je velika prednost u odnosu na Partizanovu odbranu. Ima i Partizan mnogo potencijala u napadu, ali Zvezda će, posebno ako bude igrao Dragović, umeti to da kontroliše, naročito sada kada je Milojević to dodatno zategao.Pošto mi po rasporedu pratimo Partizanove protivnike, njihove utakmice posebno skautiramo. Ekipe poput IMT-a i Železničara su im pravile dosta problema, a crveno-beli su neuporedivo kvalitetniji u navali od pomenutih timova i tu vidim ključnu prednost u predstojećem derbiju“, dodao je Trajković

Šef struke vicešampiona Srbije, TSC-a, Žarko Lazetić fokus pred današnji meč na „Marakani“ stavlja na fudbalere iz inostranstva.

„Očekujem dobru utakmicu, jer ove godine Zvezda i Partizan ravnopravno konkurišu za titulu. Trenutni kvalitet igrača oba tima, naročito ofanzivnih, garantuje da će utakmica biti dobra.Predviđam nešto što se dešavalo često u poslednje vreme: verovatno zbog pritisaka i tenzija koje postoje, da strani igrači reše utakmicu. S obzirom na njihov kvalitet i da je to njima jedan meč koji nosi samo dodatni naboj zbog punog stadiona, sudara prve i druge ekipe na tabeli, imaju veći mir i koncentraciju kada se nađu u šansi. Naši igrači su navijački obojeni, imaju mnogo više kontakta sa ljudima kojima je ta utakmica više od utakmice. U modernom svetu društvenih mreža i svega to ih dodatno opterećuje, tako je pokazala neka praksa koliko sam uspeo da vidim u poslednjih nekoliko godina“, ističe Lazetić.

Crno-beli teško igraju na „Marakani“, mada poslednjih godina i Zvezda u Humskoj. I to je prednost koju Lazetić danas daje domaćinu.

„Favorita nema tu posebnog osim što je određena prednost na strani Zvezde zbog navijača, atmosfere i stadiona. Partizan dugo nije pobedio na Marakani, ali sad ima priliku koja može biti ključna“.

Prisetio se trener TSC-a i svojih derbi iskustava, pogotovo iz 128. okršaja, u kojem je Partizan na „Marakani“ slavio sa 4:2, a Lazetić dao gol.

„Kao igrač sam uspeo da doživim da igram večiti derbi, da pobedimo i da postignem gol. Ako bih mogao da biram u pola dana ili pola noći trenutak za pamćenje iz moje igračke karijere, koja nije bila bog zna kako bogata, to bi bio taj momenat. Takav ambijent, stadion Crvene zvezde, bilo je 35.000 ljudi... Tada je to za mene bilo potpuno novo iskustvo, ceo taj osećaj pamtim i to mi je ostalo za ceo život. Imali smo sreće da pobedimo, a gol koji sam postigao i dan danas vidim koliko to znači ljudima. Prošlo je 17 godina od te utakmice a i dalje me često ljudi časte kafom zbog tog gola“, kaže Žarko Lazetić.


 



tagovi

172. večiti derbiFK PartizanVečiti derbiFK Crvena zvezdaNikola TrajkovićŽarko Lazetić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara