©Starsport
©Starsport

Trajković preuzeo odgovornost: Nisam ispunio ono što sam obećao

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 20:07

"Ne želim da budem neko sa kim će Radnički da tavori", maltene se oprostio od klupe Nišlija Nikola Trajković

Poraz od Novog Pazara (0:1) u prvoj utakmici 15. kola Mozzart Bet Superlige biće, po svemu sudeći, posledni meč Nikole Trajkovića na klupi niškog Radničkog. Odmah nakon tog duela, mladi stručnjak preuzeo je na sebe odgovornost zbog lošeg plasmana sa kojim Radnički dočekuje poslednju reprezentativnu pauzu ove jeseni, a odmah nakon nje i seriju (pre)teških mečeva, protiv najboljih timova u ligi.

Izabrane vesti

"Razgovarao sam sa igračima, rekao da ne bežim od svoje odgovornosti. Kad sam došao ovde, jasno i glasno sam rekao da želim da se borimo za plej-of. Bili smo u dve, tri utakmice jako blizu toga, kad god nam je trebalo da prelomimo nismo uspeli. Kako je to svuda u fudbalu, ne samo kod nas, odgovornost je na meni. Ja sam ljudima u klubu rekao juče da verujem u pobedu, da ćemo utakmicu dobiti i da preuzimam svu odgovornost ako do toga ne dođe. Ne želim da se krijem iza bilo koga, iza prethodne sezone kada je Radnički menjao nekoliko trenera. Treba biti pošten, neke stvari se nisu poklopile. Žao mi je, jer i dalje mislim da ekipa ima kvalitet, bilo je utakmica koje smo odigrali zaista dobro, ali nije kliknulo i kada je to tako, odgovornost je na treneru", govorio je u dahu Trajković.

Da li vi to podnosite ostavku?

"Ne želim sada da zvučim senzacionalistički. Ja sam juče predsedniku, svima u klubu rekao da ćemo mi pobediti Novi Pazar, nkisam utradio to zajedno sa mojim igračima u šta sam verovao, odgovornost je moja. Možda je ovo neko vreme u kojem klub može da reaguje. Opet podvlačim, žao mi je, mnogo stvari je išlo protiv nas, zasluživali smo bolje rezulate. Nekako se sve vreme mučimo, stallno stižemo na krak do cilja, nikako da premostimo. Treba biti pošten, još od četvrtog kola, svaka utakmica je bila pod pritiskom, igrači su pokušavali to da iznesu, ali danas nisu uspeli."

Postoji li šansa da se predomislite, dobijete podršku rukovodstva kluba?

"Ne verujem. Osećam se i ja prazno. Verujem, verujem, verujem, i ništa. Kada sam došao ovde rekao sam da želim da se Radnički podigne na neki nivo iznad onog iz prošlse sezone. Neću da budem neko sa kim će Radnički da tavori, nekad su i promene dobre. Nisu česte promene dobre, ali neada treba. Momci su profesionalno radili, trenirali, ne mogu da nađem zamerku na njihov profesionalizam, nismo imali sreće, to nas je koštalo plasmanma i treba trener da odgovara", zaključio je svoje, po svoj prilici, poslednje obraćanje u ulozi trenera Radničkog Nikola Trajković.

Radnički je sa njim na klupi osvojio 13 bodova u 14 kola, mnogo manje nego što je zasluživao po subjektivnoj oceni sa strane. Ali, to se ne piše u tabelu.



tagovi

Nikola TrajkovićRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara