Trajković probao 3-5-2, remi Radničkog za kraj priprema

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 18:33

Nišlije odigrale 1:1 protiv bugarskog prvoligaša Arde, sutra se vraćaju iz Turske

Pobeda, dva poraza, pa remi – to je učinak fudbalera Radničkog u kontrolnim utakmicama na pripremama u Turskoj. Okončali su ih danas, susretom završenim bez pobednika protiv Arde iz Kardžalija – 1:1 (0:1).

Još jedna utakmica koju, prema izveštajima sa lica mesta, Nišlije nisu dobile iako su bile bolji rival na terenu. Nizale su se šanse pred golom bugarskog tima, Luković je pogodio prečku u finišu prvog, Smajlagić stativu u uvodnoj fazi drugog poluvremena, ali je Radnički od 34. minuta bio u rezultatskom zaostatku, pošto je posle velikog kiksa niških fudbalera Jordanov savladao Vasiljevića. Konačan rezultat postavio je Semir Smajlagić u 64. minutu, na asistenciju Filipa Freja.

Izabrane vesti

Radnički ovu utakmicu nije odigrao u najjačem sastavu, pošto se Kolins Faj požalio na povredu, Nemanja Belaković je već nekoliko dana van stroja, a Bazil Jamkam je još ranije napustio pripreme i vratio se u Niš zbog oporavka.

Zanimljivo je da je trener Nikola Trajković prvi put probao sa formacijom 3-5-2: Vasiljević - Vojnović, Bakić, Petrović - Frej, Luković, Ilić, Mesarović, Stojanović - Vukić, Smajlagić. Igrali su još: Stajić, Cvetković, Ivelja, Krstić, ali i Denis Stojković, mladi vezista, nekadašnji član Partizana i omladinske sekcije Torina, koji pokušava da se izbori za ugovor u niškom klubu.

Iskreno, dobili smo informaciju da ovo nije najjača postava Arde, da im je nedostajalo nekoliko igrača zbog bolesti, ali fokusiran sam na moju ekipu. Međutim, i nama su nedostajali jako važni igrači. Praktično, sva četvorica stranaca. Jamkam, Faj, Ado i još jedan krilni fudbaler koga očekujemo da nam se priključi kao pojačanje. Plus Belaković“, prenosi utiske iz Beleka trener Radničkog Nikola Trajković.

Radnički je ponovo poklonio vođstvo svom rivalu:

Neverovatan je način na koji smo primili gol u prvom poluvremenu, nešto slično desilo nam se dva puta u prvom meču protiv olimpijske reprezentacije Uzbekistana. Mimo toga, oni gotovo da nisu imali šansu, mi smo dva puta pogađali okvir gola, imali situaciju jedan na jedan, dali taj gol... Mnogo su nam nedostajali centaršutevi Faja, posebno u sistemu sa dvojicom napadača koji smo probali, ali i Jamkam da brže iznese loptu iz poslednje linije, što stvara ključnu prednost u ovoj formaciji. Vidi se da smo baš „teški“, što nam je signal da malo smanjimo intenzitet po povratku u Niš. Težili smo ka tome da imamo jake provere i, kada se sve sabere, mogu biti zadovoljan urađenim za dve nedelje u Turskoj“, poručio je Trajković.

Nišlije se kući vraćaju u sredu, imaće dva slobodna dana, pa privode kraju pripreme za prvi meč u nastavku prvenstva u Mozzart Bet Superligi i gostovanje imenjaku u Kragujevcu.


tagovi

Radnički NišNikola TrajkovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara