Stadion Poljud (©Reuters)
Stadion Poljud (©Reuters)

Tramecani odmah "seče": Kapiten i najbolji strelac ide na klupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 14:47

Novi strateg Splićana pred večerašnji meč sa Istrom rešio da Mija Caktaša izostavi iz startne postave

Hajduk igra katastrofalno. U pet prethodnih susreta ostvario je tek jednu pobedu i mnogo je bliže borbi za opstanak, nego mestima koja vode u Evropu. Večeras mu na Poljud stiže fenjeraš Istra, koja iako poslednja na tabeli igra dobar i čvrst fudbal. Dokaz tome su susreti protiv Rijeke i Osijeka, koje su Puljani izgubili, ali s minimalnom razlikom.

Hajduku definitivno treba da se trgne, jer ima daleko bolju ekipu od pozicije na kojoj se nalazi, ali očigledno nema sastav koji može da dobije "na mišiće". Posle dva poraza zaredom Splićani dočekuje Istru u 19. kolu HNL-a (19.10).

Izabrane vesti

Puljani u Split dolaze oslabljeni za Hujbera, Navara, Bosančića, Gržana i Gonzalesa, a Istra je u proteklih osam gostujućih susreta osvojila svega tri boda, uz gol-razliku 5:18.

Strateg Bilih Paolo Tramecani najavio je izmene u sastavu, pa se tako nakon kartona u ekipu vraćaju Basel Žradi i David Čolina posle povrede. Lovre Kalinić ima problma s virusom, pa se na golu očekuje Josip Posavec, a Tonio Teklić će propustiti ovaj susret zbog kartona.

Prema pisanju Dalmatinskog portala, Tramecani je odlučio da u ovom susretu izostavi kapitena i najboljeg strelca Hajduka Mija Caktaša iz početne postave. Caktaš je u ovoj godini promašio dva jedanaesterca, protiv Lokomotive i Šibenika, u svega tri poslednje utakmice.

Sa druge strane, trener Istre 1961 Fausto Budicin u jednom danu je dobio dva pojačanja. Istru su pojačali nekadašnja devetka juniora i druge ekipe zagrebačkog Dinama Leon Šipoš, a osim njega u klub je stigao portugalski defanzivac koji je prošao omladinski pogon velikog Sportinga, Žoao Silva.

Statistika u međusobnim susretima je debelo na strani Hajduka, koji je slavio na minulih 12 susreta na Poljudu protiv Istre.

 HRVATSKA 1 – 19. KOLO

Utorak

Osijek - Slaven 3:0 (1:0)

Dinamo - Lokomotiva 2:0 (1:0)

Sreda

15.00: (3,50) Varaždin (3,35) Gorica (2,00)

17.05: (1,47) Rijeka (4,00) Šibenik (6,75)

19.10: (1,55) Hajduk (3,80) Istra (5,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1Hajduk SplitIstra 1961

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara