©mundodeportivo.com
©mundodeportivo.com

Trampa na relaciji Madrid - Barselona: Saul za Grizmana!

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 06:07

Radi se tek o početnoj fazi, ali bi uskoro moglo da se uđe u ozbiljne pregovore

Ovo može da bude prava letnja bomba! Ugledni Mundo Deportivo na naslovnoj strani današnjeg broja, kao ekskluzivnu vest najavljuje moguću trgovinu između Atletiko Madrida i Barselone. Zapravo, bila bi to svojevrsna trampa koja bi uključivala dve zvezde ovih timova - Saula Njigeza i Antoana Grizmana.

Mundo navodi da klubovi razmatraju mogućnost ove opcije, koja po svim aspektima deluje izvodljivo. Radi se tek o početnoj fazi, ali bi uskoro moglo da se uđe u ozbiljne pregovore.

Izabrane vesti

Saul već duži vremenski period razmišlja o promeni sredine, ali je nedostatak prave ponude onemogućavao zainteresovane klubove da ga odvedu sa Vande Metropolitano. Mundo piše da je u poslednjim satima interesovanje pokazao Liverpul, ali da ponuda od 40.000.000 evra nije bila dovoljna Jorgandžijama.

Odlični vezista vezan je ugovorom do 2026, godine i ima otkupnu klauzulu od 150.000.000 evra, što omogućava Madriđanima da diktiraju cenu.

Katalonci su svesni da je ovakva vrsta trampe jedina opcija po kojoj mogu stići do nekog velikog pojačanja. Ronald Kuman želi da pojača vezni red, u međuvremenu je propao posao oko Vajnalduma, koji je otišao u Pari Sen Žermen, pa Saul sada deluje kao najbolja moguća opcija.

Sa druge strane, Antoan Grizman nikako nije uspeo da se uklopi na Nou Kampu, pa se veruje da bi bio vrlo raspoložen da promeni sredinu, uz smanjenje ličnih primanja. Takođe, Čolo Simeone bi izuzetno voleo da ga vidi u svojim redovima i ovakvu mogućnost je predlagao još prošle godine.

Ipak, Mundo piše da čitava operacija neće biti nimalo lagana, posebno što u redu za Grizmana stoji i Mančester Siti. Ali, dva kluba već dugo proučavaju ovakvu mogućnost, pa čak i treneri. Ako dve strane uspeju da se usaglase oko "cifara", svi bi na kraju pobedili. Atletiko bi vratio svoju nekadašnju zvezdu u tim, a Simeone ponovo radio sa jednim od svojih najomiljenijih igrača.

Sa druge strane Barselona bi značajno smanjila pritisak na budžet vezan za plate koji je onemogućava da registruje pridošlice i obnovi ugovor sa Mesijem. Kuman bi uz to dobio i veznog igrača koji u potpunosti odgovara profilu koji se traži.

Ostaje da se vidi kako bi navijači Jorgandžija prihvatili povratak Grizmana, koji je od heroja postao izdajica onog trenutka kada je otišao na Nou Kamp. Ipak, prihvatanje smanjenja plate bi moglo da utiče na poboljšanje tog odnosa. Biće tu neophodno još mnogo balansiranja, ali deluje da smo na dobrom putu da imamo najveći posao na tržištu ovog leta.


tagovi

Saul NjigezAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara