Đoan Laporta i Rafinja (twitter©FCBarcelona_es)
Đoan Laporta i Rafinja (twitter©FCBarcelona_es)

Treće, pa najveće - Rafinja žonglirao i poručio: Biću najbolji da bi Barsa ponovo postala Barsa

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.07.22. | 17:21

"Ako budem dostigao 50 odsto onoga što je predstavljao Ronaldinjo, biće to ogroma stvar", rekao je Rafinja

Prva dva pojačanja, Frenk Kesi i Andreas Kristensen stigli su na Kamp Nou bez obeštećenja. Danas je promovisano treće, ujedno i najveće ovog leta. Čak i da do kraja prelaznog roka Robert Levandovski stigne u Barselonu, Rafinja će, finansijski gledano, biti najveći kapitalac.

Plaćen je Brazilac 58.000.000 evra fiksno uz mogućnost da Lids zaradi još 7.000.000 kroz bonuse, potpisao petogodišnji ugovor i dobio izlaznu klauzulu od 1.000.000.000 evra! I tako je zaključena jedna od većih transfer saga ovog leta, budući da su se, dok se Barsa natezala sa Jorkšircima, u priču uključili Čelsi i Arsenal. Ali Rafinja je želeo samo u redove katalonskog giganta.

Izabrane vesti

Tradicija u Barseloni nalaže da svaki novajlija na predstavljanju pokaže šta može sa loptom. Rafinja je prvo malo žonglirao, a zatim poručio navijačima: "Daću svoj najbolji fudbal kako bi Barselona ponovo bila Barselonа." Aludirao je Brazilac naravno na činjenicu da Barsa već sedam sezona ne zna za trofej Lige šampiona, da je tri godine bez titule u Španiji, a da se u poslednjih 12 meseci suočavala sa velikim finansijskim problemima pa nastavio.

"Za mene, igranje u Barseloni je bio dečački san. Mnogi moji idoli su igrali ovde, pisali istoriju, otišli u legendu. Ako budem mogao da se pohvalim sa bar polovinom njihovih dostignuća, znaću da sam uradio nešto veliko. Počeo sam da pratim Barselonu kada je Ronaldinjo došao ovde. Prvo kao navijač, ali nastavio sam da je pratim i kada sam otišao iz Brazila. Ako budem postao pola Ronaldinja, biće to ogroma stvar. Imao je veliki uticaj na mene, kao i Deko, pa i Nejmar", ispričao je Rafinja.

Nema sumnje da je upravo njegov agent Deko kao nekadašnje veliko ime Barselone odradio ključni posao kako bi svog štićenika odveo tamo gde je želeo. Još krajem minule sezone, poručio je čelnicima Lidsa da se nakon što im je pomogao da opstanu u Premijer ligi, nada da neće stajati na putu njegovog transfera u Barselonu.

"Odavno sam doneo odluku. Mateu Alemani i Deko su učinili da ovaj posao uspe. Porodica me je podržala. Razgovarao sam sa Ćavijem nekoliko puta i to je bila ogroman čast za mene. Bio je fantastičan fudbaler, a sada gradi takvu karijeru i kao trener. Rekao mi je da mogu da pomognem timu. Mislim da možemo sjajno da iskombinujemo moju ambiciju da budem veliki igrač i njegove planove da budem važan deo tima."

Nakon potpisa Kesija, Kristensena i Rafinje, rasplet situacije sa Barselonom i Levandovskim očekuje se za vikenda. Nemački Skaj je najavio da Leva ne putuje sa Bajernom na američku turneju, dok insajder Đerar Romero tvrdi da se u Barseloni već spremaju za promociju Poljaka, najverovatnije u ponedeljak i da će biti otkupljen po ceni od 50.000.000 fiksno. Mada ima i onih koji veruju da ogroman novac usmeren na transfer Rafinje smanjuje šanse da potpiše Levandovski.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022RafinjaBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara