(© MN Press)
(© MN Press)

Trener Brage: Smeta mi kad se priča da je TSC slab, takvi komentari nemaju smisla

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 14:22

„Probaćemo da pobedimo i u Srbiji“, najavljuje Artur Žorž

Tokom večeri će uz najfinije portugalsko vino Artur Žorž moći da posmatra prenos iz Atine, uveri se u sposobnosti Panatinaikosa i Marselja, jer će se u završnom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nameriti na boljeg iz obračna grčkog i francuskog predstavnika. Iako nije izgovorio, trener Brage je svestan da je posao protiv TSC-a (skoro) završen.

Doduše, neće to javno reći iz poštovanja prema protivniku i takmičenju. Naprotiv, sportski i džentlmenski, šef stručnog štaba portugalskog tima je odgovorio onima koji su 3:0 protiv viceprvaka Srbije protumačili kao slabost ekipe Žarka Lazetića.

Izabrane vesti

Smetaju mi takve opaske, čini mi se da su komentari bez ikakvog smisla. Ono što smo slabije uradili protiv TSC-a jeste da nismo uspeli održali intenzitet kojim smo počeli utakmicu, ali sam veoma zadovoljan, rezultatom i učinkom ekipe“, primetio je Žorž.

Braga ima veliku prednost, moralo bi da se desi pravo čudo da ispadne, ali doza opreza se oseća u rečima njenog trenera.

U ovim kvalifikacijama nikad ne možete da tvrdite da je gotovo. Siguran sam da u TSC razmišljaju kako ništa nije izgubljeno. Revanšu ćemo pristupiti jednakom odlučnošću i stavom. Probaćemo da i u Srbiji budemo koherentni, da pobedimo i na gostovanju“.

Što se tiče meča, Arsenalisti su sve vreme držali loptu, pretili na razne načine, dominantnom partijom razoružali ekipu iz Bačke Topole.

Svideli su mi se intenzitet i posvećenost ekipa tokom celog meča, uz veliku nadmoć i dominaciju tokom 90 minuta i veoma dobrih prvih pola sata. Dopala su mi se izdanja svih novajlija, posebno Žose Fonta i Vitora Karvalja. Zalazar je ušao u fazi utakmice kad je trebalo da imamo više kontrole sa loptom, a i on je opravdao očekivanja. Napravili smo sjajan kolektivni prikaz, pokazali čvrstinu i ambiciju kako bismo ostvarili rezultat koji nam omogućava malo komfora“.

Prva dva gola za Bragu postigli su Bruma i Pici, ali...

Ne volim da govorim o pojedinačnom učinku, to prepuštam novinarima. Više sam posvećen kolektivnoj analizi, a ona je pokazala da smo imali dosta igrača na visokom nivou“.

Na kraju je Artur Žorž pohvalio ambijent na stadionu Munisipal.

Naši navijači su nam pružili snažnu podršku, koju se nadam da će ponoviti tokom cele sezone, jer je fundamentalna za naša stremljenja“, dodao je trener Brage.


tagovi

BragaTSC Bačka Topolakvalifikacije za Ligu šampionaLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara