Fudbaleri CSKA (©Reuters)
Fudbaleri CSKA (©Reuters)

Trenerski posao sve menja: Keržakov u defanzivi, Berezutski u ofanzivi, CSKA osvaja Novgorod

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.09.21. | 10:10

Miodrag Božović, Goran Čaušić i Uroš Radaković u gostima kod Branka Jovičića

Toliko puta viđeni scenario u ruskoj Premijer ligi poslednjih godina. Pred početak sezone pola lige je glasno, preti da će okončati vladavinu Zenita. Posebno moskovski timovi, a realnost ih sastavi u uvodnim kolima, pa tim iz Sankt Peterburga do polovine takmičarske godine ima pozamašnu prednost i lagodnu situaciju. Ako se po jutru dan poznaje, tako će biti i ove sezone.

Od četiri moskovska velikana dva drže priključak za Zenitom, ali prednost polako raste. Dinamo i Lokomotiva su prvi pratioci Nebeskoplavih, a tamo negde u izmaglici, na sredini tabele, nalaze se CSKA i Spartak. Uz dodatak da Armejci tek treba da odigraju meč 9. kola Premijer lige. Samo što gostovanje Nižnjem u Novgorodu (18.00) nije nimalo lako...

Izabrane vesti

18.00: (4,50) Nižnji Novgorod (3,45) CSKA Moskva (1,85)

CSKA bi se trijumfom izjednačio na tabeli sa Krasnodarom, koji uprkos unutrašnjim problemima uspeva da se održi u vrhu. Viktor Gončarenko i njegovi momci igraju za predsednika Krasnodara – Sergeja Galickog. Ruski milijarder bori se sa opakom bolešću, a koliko je situacija ozbiljna govori činjenica da se Galicki posle nekoliko godina otvorio ruskim medijima.

O problemima zdravstvene prirode, ali i brojnim drugim temama govorio je za Comment.Show. Pročešljao je sve Sergej Galicki...

„Uvek sam tražio da se kamera ne fokusira na moje prisustvo na utakmicama. Sada sam propustio tri utakmice jer sam bolestan. Ovo je period života kada ne mogu da prisustvujem domaćim utakmicama. Ne mogu da se stavim na raspolaganje klubu i komunicram sa zaposlenima u tolikoj meri koliko je potrebno da predsednik to čini“.



Zadovoljan je Sergej Galicki radom Viktora Gončarenka, ali je iskoristio priliku da provuče koji su treneri po njegovom ukusu.

„Sviđa mi se kako radi naš trener Gončarenko. I Karpin. Isto ne mogu reći i za Leonida Sluckog. Mislim da je dobar trener Marko Nikolić, ali mi se ne sviđa kako igraju“, rekao je predsednik Krasnodara.

Vodiće po svemu sudeći Krasnodar bitku sa moskovskim timovima za izlazak na međunarodnu scenu, sem ako Zenit njemu nesvojstveno počne da brlja, pa se otvori i borba za tron. CSKA je daleko i od razmišljanja o poteri za timom iz Sankt Peterburga, prvi cilj je uhvatiti Krasnodar.

18.00: (4,50) Nižnji Novgorod (3,45) CSKA Moskva (1,85)

Aleksej Berezutski prema najavama za gostovanje u Novgorodu neće moći da računa na Bruna Fuhsa, Marija Fernandesa i Herđura Magnusona. I na klupi Nižnjeg sedi perspektivan trener i dugogodišnji reprezentativac Rusije – Aleksandar Keržakov. Za ovaj meč će Keržakovu nedostajati samo Pavel Mogilevets.

U prvom meču dana Miodrag Božović, Goran Čaušić i Uroš Radaković idu na noge Branku Jovičiću. Ural je najslabiji tim u ruskoj Premijer ligi, a tek nešto bolje na tabeli stoji Arsenal Tula. I to zahvaljujući trijumfu u prošlom kolu protiv Nižnjeg Novgoroda. Tula želi da se iskupi za poraz na prethodnom gostovanju Uralu (2:0), a možda bi sve bilo drugačije da je u ranoj fazi utakmice Arsenal Tula iskoristila penal...

RUSIJA 1 – 9. KOLO

Subota

Himki - Lokomotiva Moskva 0:0

Zenit - Krila Sovjetov 2:1 (1:1)

/Dzjuba 35, Sutormin 79 - Zinkovski 14/

Spartak Moskva - Ufa 2:0 (2:0)

/Pons 3, Promes 29/

Nedelja

Dinamo Mosvka - Rubin 2:0 (1:0)

/Fomin 32, Grulev 59/

Rostov - Ahmat 1:2 (0:1)

/Poloz 90+4 - Liscov 36, Konovalov 53/

Krasnodar - Soči 3:0 (2:0)

/Spertsjan 3, Kabelja 21, Krihovjak 64pen/

Ponedeljak

16.00: (2,60) Ural (3,10) Arsenal Tula (2,85)

18.00: (4,50) Nižnji Novgorod (3,45) CSKA Moskva (1,85)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

CSKA MoskvaNižnji NovgorodUralArsenal TulaRusijaRusija 1Premijer liga Rusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara