©MN Press
©MN Press

Tri lopte u mreži Bugara i napumpani mišići Radničkog pred Čukarički

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.03.23. | 19:25

Dan pošto su rezervisti identičnim rezultatom izgubili od Napretka, prvi tim sa 3:1, uz golove Škrbića, Cvetkovića i Petrova, savladao Slaviju iz Sofije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Radnički će nastavak prvenstva u Mozzart Bet Superligi dočekati popravljenog raspoloženja, posle prethodnog trijumfa nad Spartakom u Subotici, ali i podešenih nišanskih sprava. Nišlije su ovog vikenda odigrale dve kontrolne utakmice na svom stadionu, u subotu su, uslovno rečeno, rezervisti i fudbaleri iz omladinskog tima izgubili od kruševačkog Napretka sa 3:1, ali su prvotimci u nedelju, identičnim rezultatom, savladali Slaviju iz Sofije.

Izabrane vesti

Za ekipu kojoj je neefikasnost postala hronični problem u prethodnom periodu, ovo je svakako ohrabrujući rezultat pred tri preostale utakmice u osnovnom delu šampionata, koje će, u razmaku od osam dana, odigrati protiv Čukaričkog i Javora na svom terenu, odnosno, između njih, sa imenjakom u Kragujevcu.

Nije Dragan Šarac mogao da računa na oba svoja golmana – Rosić i Stevanović su, svako sa odgovarajućom selekcijom, trenutno na reprezentativnom odsustvu, a protiv Slavije su pauzirala i dvojica od četvorice iz trenutno idealne odbrambene formacije – Andreja Stojanović se još nije sasvim oporavio, a na lakšu povredu požalio se i Bazil Jamkam, pa je Varga jedini koji je bio na terenu i u subotu i u nedelju.

Zato su se Saša Marjanović i Miljan Škrbić vratili među startere, centarfor prvi put posle one teže povrede i duge pauze. Posle 15 meseci je sastavio 70 minuta na terenu, doduše u drugom poluvremenu sa dušom u nosu, ali hoće ga gol! Bilo mu je potrebno manje od pet i po minuta pa da otključa sedmoplasiranu ekipu bugarskog šampionata. Akciju je započeo Pejović, nastavio Belaković, koji je i centrirao oštro po zemlji sa leve strane, a Škrbić podmetnuo nogu za 1:0.

Tri minuta kasnije Saša Marjanović bio je u idealnoj poziciji, ali je bespotrebno želeo da asistira, iako je mogao bez problema da udvostruči vođstvo svog tima. Ono što nije učinio njegov saigrač jeste Stefan Cvetković u 36. minutu, još jedan fudbaler kome je pogodak bio neophodan za poljuljano samopouzdanje.

Posebno nakon onoga što mu se desilo samo tri minuta ranije. Posle još jedne odlične asistencije Belakovića, promašio je prazan gol sa peterca, ali će se akcija iz koje je, nedugo zatim, pogodio dugo prepričavati. Asistencija Aleksandra Pejovića u maniru, recimo, Tonija Krosa iz najboljih dana. Milimetarski precizan pas sa preko 50 metara izbacio je Cvetkovića samog ispred golmana Krasteva, a i završnica je bila na nivou genijalnog dodavanja – pobegao je čuvarima i punom snagom neodbranjivo šutirao.

Radnički je u drugom poluvremenu prepustio inicijativu svom rivalu, u prijateljskoj utakmici na 2:0 ipak nikome nije do bilo kakvog rizika, a takvu situaciju na terenu gosti su u nekoliko navrata propustili da kazne, sve dok u 83. minutu, samo što je kročio na teren, rezervista Kristijan Atanasov nije iskoristio loše postavljenu odbranu Nišlija i udarcem sa petnaestak metara smanjio na 2:1.

Ipak, konačan rezultat, samo tri minuta kasnije, postavio je Sava Petrov. Dupli pas razmenili su Lazar Pavlović i Pejović, koji je, dakle, učestvovao u akcijama kod sva tri gola. Pavle Bogdanović je momak koji će ovo nedeljno sunčano popodne pamtiti do kraja života. Reč je o momku iz omladinske škole Radničkog koji je dobio šansu u poslednjih dvadesetak minuta, a posle nekoliko poteza koji su privukli pažnju, u tom, 86. minutu usledio je centaršut na kome bi mu pozavideli mnogi neuporedivo iskusniji bočni igrači na ovdašnjim terenima. Pogodio je „u trepavicu“ Savu Petrova, koji se samo poklonio za konačnih 3:1.

Desetak sekundi pre isteka vremena, uejdno i poslednjeg zvižduka sudije Milana Mitića iz Leskovca, Erol Dost je potpuno nepotrebno, zbog oštrog starta, zaradio direktan crveni karton.

„Prava, međunarodna provera za nas. Pokazali smo jedan kvalitet koji nas nije krasio u poslednje vreme, imali smo dobru završnicu, posebno bili konkretni u poslednjoj trećini terena, postigli tri gola. Bilo je i dosta mladih igrača koji su dobili šansu iz omladinskog pogona, što je dodatni plus. Iza nas je nedelja odličnog rada, sledi slobodan dan, pa od utorka pripreme za Čukarički“, rekao je posle meča trener Dragan Šarac, čiji stručni štab je od ove utakmice doživeo jednu promenu. Saša Stojanović je samo privremeno pomagao šefu struke, vratio se obavezama u omladinskoj školi, gde je direktor, a prvom asistentu Vladimiru Đorđeviću priključen je još jedan Nišlija i nekadašnji istaknuti fudbaler Radničkog, kasnije član mnogih stručnih štabova na Čairu početkom ovog veka, Dragan Gavrilović.

RADNIČKI - SLAVIJA 3:1 (2:0)

/Škrbić 6, Cvetković 36, Petrov 86 - Atanasov 83/

RADNIČKI: Kitanović, Varga (od 46. Frej), Etongu, Andrić, Maka Gaku, Stefan Marjanović (od 46. Mesarović), Pejović (od 88. Bernić), Saša Marjanović (od 77. S. Pavlović), Belaković (od 46. Petrov), Cvetković (od 57. L. Pavlović), Škrbić (od 70. Bogdanović).

SLAVIJA: Krastev, Vijački, Kerčev, Popadijn, Gasama, Petrov, Dost, Dobrev, Ivanov, Stolev, Ahmedov. Igrali su još: Tombak, S. Nikolov, Mičev, V. Nikolov, Atanasov i Markov.


tagovi

Radnički NišSlavija Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara