Troše kao sumanuti i ne nameravaju da stanu: Junajted naciljao Monakovog štopera, neizvesna budućnost Megvajera

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.01.23. | 19:36

Crvenim đavolima će konkurencija za potpis Aksela Disasija biti londonski klubovi

Od dolaska na Old Traford krenuo je Erik ten Hag u sprovođenje reformi i totalnu rekonstrukciju ekipe. Ne želi da gleda repove iz prošlostI, ni neposlušnost, odstranio je Kristijana Ronalda i okrenuo se građenju novog tima. A, za to je potreban novac. I Mančester junajted ga ne žali. Troši ga kao sumanut, no nije jedini na Ostrvu, i nije najveći rasipnik. 

Tu titulu nosi Čelsi. Od početka leta, a zaključno sa ozvaničenjem transfera Benoe Badijašila, londonski Plavci su potrošili 331.990.000 evra. Nove gazde su se otvorile, o potencijalnim problemima na duže staze razmišljaće kada dogori do nokata, a o minusu u kasi previše računa ne vode ni na Teatru snova. U istom intervalu, a usko je povezan sa angažovanjem Erika ten Haga, mančesterski klub je istresao 240.320.000 evra i ne namerava da stane. Pikirao je još jednog štopera, kao da ih nema dovoljno. 

Izabrane vesti

Na lageru holandski stručnjak ima Harija Megvajera, Lisandra Martineza, Rafaela Varana, Viktora Lindelefa, neproverene opcije iz omladinske škole i Fila Džonsa, koga ne mogu da se ratosiljaju sve ove godine. I planiraju da vrše korekcije, a ekskluziva Dejli mejla je da Crveni đavoli motre na Aksela Disasija. Štoper Monaka našao se na radaru Erika ten Haga, počeli su Junajtedovi ljudi da opipavaju puls čelnicima kluba iz Kneževine, igrača i njegovog zastupnika, a potencijalni transfer usko bi mogao da bude povezan sa sudbinom Harija Megvajera

Ali, ne stoji samo Mančester junajted u redu za momka čija se tržišna cena kreće oko 25.000.000 evra, već i klubovi iz Londona. Sreća po Junajted ne Čelsi, jer londonski Plavci ne žale niti jedan evro koji daju na transfere i nije im strano da premaše cifre kako bi dobili bitku, ali i da naprave karambol i kolaps, što se vidi na primeru Enca Fernandeza i poslovanja sa Benfikom. Već dva kluba koja se nalaze pri vrhu tabele onih koji imaju i mogu da izdvoje basnoslovne sume novca. Totenhem i Vest Hem bi ukoliko pridobiju naklonost Disasija i Monaka mogli da probiju granicu od 200.000.000 evra izdvojenih na ulazne transfere od leta. 

Junajted je ušao u klinč sa dva izdašna londonska kluba za momka koga je Didije Dešan pozvao u reprezentaciju Francuske za Mundijal u Kataru. Kako god da se priča završi, a izvesno je da će Disasi dobre igre pošteno naplatiti najkasnije na leto, Monako će zaraditi duplo više od onoga što je stavio na Remsov sto. Pre dve godine je za perspektivnog štopera iskeširao 13.000.000 i napravio pun pogodak. 

Angažovanjem francuskog defanzivca Erik ten Hag bi nastavio sprovođenje procesa po nazivom čišćenje kluba od starosedelaca i onih koji nisu po njegovom ukusu. Označeni su bili Kristijano Ronaldo, David de Hea i Hari Megvajer, i status papreno plaćenog engleskog štopera sklonog kiksevima se ne menja. Dolazak Aksela Disasija bio bi pogurao Megvajera ka izlaznim vratima Old Traforda. 

Sve je izvesnije da se ka njima neće zaputiti David de Hea. Španac je primio samo jedan gol iz igre od avgusta meseca, Holanđanin je promenio mišljenje, a i iskusni čuvar mreže je pristao da smanji zahteve, pa je sva prilika da Junajted neće menjati “jedinicu”. 

“Opušten sam i siguran da će se sve dobro završiti. Nadam se da ću do kraja karijere ostati u Mančester junajtedu”, rekao je nedavno španski golman i potvrdio da njegovi agenti vode razgovore sa ljudima iz kluba o potpisivanju novog ugovora.

Mančester će očigledno menjati samo rezervnog golmana, pošto je Njukasl povukao Dubravku sa pozajmice, a Crveni đavoli su blizu postizanja dogovora sa Džekom Batlendom

Hari Megvajer očigledno neće dobiti šansu da popravi status kao David de Hea...


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Aksel DisasiMonakoMančester JunajtedTotenhemVest Hem

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara