(©Starsport)
(©Starsport)

TSC osramotio lidera! Topolčani ugasili magiju Partizana i objasnili mu zašto ne igra u Evropi

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.11.23. | 20:22

Tim Žarka Lazetića dao tri identična gola iz kornera – 4:0

Čarobnu prašinu koja je milovala Partizan od početka sezone, koja mu je donela neke pobede za koje ni on ne zna kako ih je upisao, oduvao je TSC večeras u Humskoj, otresao je rukom i lupio šakom o sto, da se zna ko je evropska marka, a ko davno razdužio dresove kratkih rukava. To kako su Topolčani odučili od fudbala lidera Mozzart Bet Superlige, odavno nije viđeno na stadionu na Topčiderskom brdu, iako je istorijskih poraza bilo i prošle sezone – 4:0.

Bila su četiri laka komada u mreži crno-belih, a moglo je i više. Visila je „petarda“ iznad prečke Jovanovićevog gola u drugom poluvremenu, smešio se istorijski debakl, još jedan negativni rekord Igora Duljaja i to nakon serije od 13 pobeda u domaćem prvenstvu. Dva puta su gosti davali taj peti pogodak, ali oba puta je ofsajd spasao Partizan nezapamćenog debakla na srpskoj fudbalskoj sceni.

Izabrane vesti

Bilo je neverovatnih poraza crno-belih u poslednjih godinu i po dana, Mladost GAT je slavila usred Humske sa 4:0, a potom ispala iz lige. No, sve su to uglavnom bili neki spletovi i spretnih i srećnih okolnosti. Ovo kako je TSC razvalio Partizan odavno nije viđeno na domaćoj sceni, jer Duljajev tim nije napravio šansu za gol, nije znao šta će s loptom, kao da je to strano telo koje mu je neko uvalio u noge.

Uoči ovog kola nadali su se navijači Partizana da bi bodovna prednost na vrhu tabele mogla da poraste u odnosu na večitog rivala, a umesto toga – prepolovila se. Naredno kolo i novi derbi, ovog puta sa Vojvodinom u Humskoj, Parni valjak će dočekati sa samo tri boda „viška“ u odnosu na Zvezdu.

TSC, evropski predstavnik Srbije u Evropi, iskoristio je ovaj derbi da pokaže da slika na tabeli prvenstva ne odražava realnost. Tri identična gola iz kornera postigli su Topolčani u prvih nešto više od pola sata, kao da su za rivala imali kadete ili amatere. Tri gotovo preslikana pogotka iz prekida je nešto što se retko viđa na ozbiljnom nivou takmičenja.

Ali, nije samo to prelomilo meč u korist aktuelnog vicešampiona. Ekipa Žarka Lazetića je izašla na teren rešena da ode kući sa bar nečim u rukama, visokim presingom je ugasila Partizanu od prvog minuta svaku ideju o igri, o „plesu“ po domaćem terenu. Štaviše, u prvih deset minuta crno-beli nisu uspeli da prenesu loptu preko centra. I sve do isteka 45. minuta, kada je na semaforu već bilo 0:3, lider prvenstva nije znao šta će s loptom, kuda da napadne, šta da čini.

TSC je čvrsto držao u rukama kontrolu utakmice, igrao agresivno koliko je bilo potrebno, igrajući pomalo i po nervima potpuno izbačenih iz takta fudbalerima Partizana.

Drugo poluvreme nije donelo ništa, osim novog gola i još više šansi TSC-a. Izmene koje je napravio Duljaj u pauzi nisu donele nikakav pomak, dok je TSC zaigrao nešto povučenije, čekajući kontre. Koje su došle.

Milovanović je u 50. minutu povisio na 4:0, a nakon toga su Đakovac i Ćirković propustili prilike da prvu pobedu TSC-a nad Partizanom u istoriji kluba obeleže „petardom“ u Humskoj. Ipak, ni sa ova četiri laka komada neće biti u Topoli nezadovoljni, dok će na crno-beloj strani Topčiderskog brda morati da vide šta im se dešava sa timom, koji je na jedvite jade pobedio u prošlom kolu Čukarički, dok je večeras i to nakon dve nedelje pauze, doživeo jedan od najtežih poraza, rezultatski i igrački, od TSC-a, još jednog predstavnika Srbije u Evropi.

 PARTIZAN – TSC 0:4 (0:3)

/Ćirković 3, Stojić 12, Radin 33, Milovanović 50/

Stadion: Partizana

Sudija: Pavle Ilić

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović 5 – Filipović 5 (od 46. Stojković 5), Ilić 5, Marković 5, Antić 5 – Kanute 5 (od 46. Menig 5), Belić 5 – Kalulu 5 (od 76. Baždar -), Natho 5, Zahid 5 – Nikolić 5.

TSC (3-5-2): Ilić 7 – Krstić 7, Stojić 7,5, Ćalušić 7 – Cvetković 7, Radin 7,5, Milosavljević 7,5 (od 77. Pantović -), Đakovac 7, Petrović 7 – Ćirković 8 (od 86. Šoš -), Milovanović 7.

Igrač utakmice: Aleksandar Ćirković (TSC)

MOZZART BET SUPERLIGA, 16. KOLO

Petak:

IMT - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

/Stanojev 80/

Subota:

Radnik Surdulica - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Kunić 59 - Varjačić 19/

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:2)

/Milosavljević 13 - Bukari 3, 27/

Partizan - TSC 0:4 (0:3)

/Ćirković 3, Stojić 12, Radin 33, Milovanović 50/

Nedelja:

13.00: (2,15) Radnički 1923 (3,35) Novi Pazar (3,45)

15.00: (2,30) Javor (3,30) Voždovac (3,20)

15.00: (2,85) Radnički Niš (3,20) Čukarički (2,55)

18.30: (2,10) Železničar Pančevo (3,40) Napredak (3,60)



tagovi

FK PartizanTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara