TSC-ova Evropa kao najveća nada Radničkog

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 11:13

Topolčani u prethodna tri superligaška meča kod kuće, nekoliko dana nakon evropskih iskušenja, osvojili ukupno jedan bod

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Nije lako naći uporište za optimizam u Radničkom pred današnje gostovanje TSC-u. Možda jedino u emotivnoj ispražnjenosti rivala posle načina na koji je u četvrtak uveče ostao bez (zasluženog) boda protiv Vest Hema. Neko će dodati i fizičkoj ispražnjenosti, mada će Žarko Lazetić sigurno napraviti veliki broj rotacija.

Izabrane vesti

Tačno je, Topolčane su „na krivoj nozi“, par dana nakon evropskih iskušenja, hvatali već Spartak, Novi Pazar i Vojvodina, pa je aktuelni vicešampion Srbije na poslednja tri meča kod kuće u Mozzart Bet Superligi osvojio ukupno samo jedan bod, ali pogled na aktuelnu tabelu srpskog šampionata prilično deprimira. Radnički je pretposlednji, protiv TSC-a je odigrao svoju najlošiju utakmicu ove sezone (0:3 na Čairu), a današnji meč mu dolazi posle druge najlošije u sezoni (0:2 protiv Čukaričkog u prošlom kolu).

Treba biti pošten prema Slavoljubu Đorđeviću i reći da mu nije bilo lako da prvi put predvodi ekipu posle manje od dve nedelje rada sa njom, ali bio je to njegov veoma neuspešan debi, o kome dovoljno govore neki brojevi: Radnički je navodno igrao izrazito defanzivno, a primio je dva gola na jednoj utakmici prvi put još od četvrtog kola sredinom avgusta. Radnički je uputio jedan udarac u okvir gola rivala, a, primera radi, u porazu od istog protivnika istim rezultatom na startu prvenstva, promašio je penal, pogodio dve stative i šutirao ukupno 19 puta na gol.

Kapa dole kolegi Lazetiću na svemu što radi u Bačkoj Topoli. U prošlom kolu su ubedljivo pobedili lidera na tabeli, prave fenomenalne rezultate na dva fronta. Sad, kako će se na njih odraziti prethodna utakmica, ja to ne znam. Oni su pobedili Partizan sa 4:0 pa se nisu ispraznili, ni emotivno, ni fizički. Imaju dva tima i sigurno će rotirati. Utakmica sa Vest Hemom im možda još više podigne samopouzdanje, ali ja to ne znam sada. Ne smemo da se predajemo unapred“, istakao je Đorđević u najavi meča.

Jedini kadrovski problem koji ima pred ovu utakmicu jesu nagomilani žuti kartoni Milorada Stajića, što je opcija manje na možda i najdeficitarnijoj poziciji u timu, u defanzivnom delu veznog reda.

Mi moramo da se podignemo, ove nedelje smo dosta grešaka iz te utakmice ispravljali. Utakmica protiv Čukaričkog mi je više pokazala nego prethodnih 10 dana koje smo proveli u radu na treninzima. Upoznajemo se, menjamo neke zahteve, jako je teško kada igrate protiv favorita da popravljate igru i podižete samopouzdanje, ali ja stvarno verujem u ove momke, treba nam samo jedan pozitivan rezultat da se prenemo i tada će, verujem, sve biti kako treba“, dodao je strateg Nišlija.

Poslednja tri duela sa Topolčanima Radnički je izgubio uz ukupnu gol-razliku 0:8. Utakmica 17. kola na TSC areni igra se danas od 17 časova (TV Arena sport 3), a sudiće je Momčilo Marković.


tagovi

Slavoljub ĐorđevićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara