TSC za dan završio dva super pojačanja: I Pantović u plavom dresu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 18:07

Krilni napadač Voždovca izabrao Bačku Topolu pre Partizana.

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Kakav dan za vicešampiona Srbije. Prvo je ozvaničen transfer Petra Stanića koji je otkupljen od Crvene zvezde, a malo posle je stigla potvrda da je novi fudbaler drugoplasirane ekipe Mozzart Bet Superlige postao i Miloš Pantović, dojučerašnji as Voždovca. TSC je u jednom danu doveo dva ogromna pojačanja koja konkurisati za mesto u prvom sastavu. Zanimljivo, obojica su već dugo na listi želja kluba i ranije su dovođeni u vezu sa Topolčanima. Izneo je uoči početka priprema Žarko Lazetić stav da će klub pokušati da „podupla“ igrače na svim pozicijama i za sada sve ide u tom pravcu.

Izabrane vesti

Još prošle sezone je šef struke TSC-a Lazetić izjavio da "sanja Pantovića" uoči dolaska Zmajeva na TSC Arenu. Sada su ispunjene želje mladog stratega jer je krilni napadač došao u klub pod njegovom palicom. Iako ga je dugo tražio Partizan i pisalo se da je sam igrač insistirao da obuče crno-beli dres, nedavno je Ivica Kralj izjavio da je Pantović promenio odluku što je bio jasan znak da će preći u redove rivala iz Bačke Topole.

Topolčani su prvi poslali ponudu Voždovcu koju je izjednačio Partizan, navodno je klub iz Humske nudio i veću platu mladom fudbaleru. Pretpostavlja se da je ključna bila činjenica što će TSC igrati grupnu fazu Evrope a Partizan će do nje morati kroz kvalifikacije. Epilog priče je transfer povremenog reprezentativce Srbije za koji će klub sa severa Srbije morati da plati 300.000 evra, kako se nezvanično saznaje.

Miloš Pantović je rođen 2002. godine i prošao je mlađe kategorije Vojvodine, potom Crvene zvezde. Sa crveno-belima je igrao u omladinskoj ligi Šampiona gde njegove partije nisu prošle nezapaženo. Voždovac ga je dovao kao igrača koji je bio višak u Zvezdi, da bi od njega na kraju napravio profit. Vrhunske partije su mladog Pantovića dovele i do dresa Orlova za koje je debitovao u prijateljskoj utakmici sa SAD. Pozicija mladog napadača je po levom krilu, može da pokrije i suprotnu stranu.

On je ukupno šesto pojačanje ovog leta za vicešampiona Srbije, prethodno je otkupljen ugovor Nikole Kuveljića od Visle, da bi potom stizali Simić, Vlalukin, Mićić i Stanić. Najavljen je dolazak i Aleksandra Ćirkovića, dok klub još uvek pregovara oko dolaska Uroša Milovanovića.


tagovi

Miloš PantovićTSC Bačka Topolafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara