Tomas Tuhel (©Reuters)
Tomas Tuhel (©Reuters)

Tuhel je spasilac Plavaca, Fulam puca ćorcima protiv Građana

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 09:47

Čelsi gostuje nepredvidivom Bijelsinom Lidsu. Posle poraza u mančesterskom derbiju, Siti na Krejven Kotidžu traži povratak u pobednički ritam. Ekipa Aleksandra Mitrovića na šest poslednjih mečeva protiv Gvardioline četa nije postigla gol

Velika očekivanja, uloženih 250.000.000 evra u pojačanja Čelsija prethodnog leta pretilo je da pukne kao mehur od sapunice. I plasman u Ligu šampiona činilo se kao nedostižan za nekadašnjeg šampiona Engleske. Frenk Lampard je platio cenu, Roman Abranovič nije imao više strpljenja za legendu kluba, a uloga vatrogasca početkom godine predata je u ruke Nemcu Tomasu Tuhelu koji je dobio otkaz u Pari Sen Žermenu.

Londonski tim je bio u agoniji, ali je iskusni stručnjak sklopio mozaik. Čak 11 mečeva u nizu Plavci ne znaju za poraz otkad je na kormilu Tuhel. Opet je Čelsi vladar Londona, ispred Vest Hema, prijatnog iznenađenje sezone. Tim sa Stamford Bridža danas (13.30) će imati težak izazov u Lidsu protiv nepredvidive ekipe iz Jorkšira, povratnika u englesku elitu. Marselo Bijelsa, popularni Ludak, i u Premijer ligi ne odustaje od ofanzivnog stila igre na gol više. Samo su Kristal Palas i VBA primili više pogodaka od Lidsa. Četa argentinskog stručnjaka je u slaboj formi. Ima čak četiri poraza u pet kola, u sredini je tabele. Zasad ne mora da brine oko opstanka.

Izabrane vesti

Čelsijev cilj se zna, jedno od prva četiri mesta i plasman u Ligu šampiona. Tuhel u Jorkširu ne može da računa na povređenog napadača Tamija Abrahama i iskusnog brazilskog štopera Tijaga Silvu. Bijelsa će moći opet da računa na vezistu Džejmija Šekltona koji se oporavio od povrede. Raduje Argentinca i oporavak Rodriga i Kalvina Filipsa.

13.30: (5,20) Lids (3,70) Čelsi (1,70)

Zbog povreda van stroja su i dalje Paskal Stujk i Pablo Ernandez. U prvom delu sezone Čelsi je dobio Lids sa 3:1. Ekipa sa Eland rouda je poražena od Plavaca na svom terenu samo jednom u poslednjih devet prvenstvenih utakmica, ali će ovo biti njihov prvi meč u Premijer ligi u Jorkširu još od 2003. godine kada je bilo 1:1.

Mančester Siti je protekle nedelje prekinuo pobednosnu seriju. Junajted je zaustavio razigranu četu Pepa Gvardiola, slavio na Etihadu (2:0), ali čini se da su Građani nezaustavljivi i samo čudo može da se dogodi da ne vrate krunu posle dominacije Liverpula prošle sezone. Lider šampionata gostuje danas (21.00) Fulamu na Krejven Kotidžu. Londonski tim je u sjajnoj formi. Izgubio je samo jednom u poslednjih sedam mečeva i povećao šanse da ostane u ligi. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović se i dalje muči. Nije standardan u timu, dobija u poslednjim mečevima šansu s klupe.

21.00: (8,50) Fulam (4,70) Mančester Siti (1,38)

Oba trenera nemaju previše problema oko tima. Kod domaćina kapiten Tom Kerni se i dalje opravlja od povrede kolena. Nije igrao od decembra, ali se vratio na treninge i treba ga uskoro očekivati opet na terenu. Njega očekuju pripremne utakmice s mladim timom Fulama, pa tek za koju nedelju bi mogao opet da se vrati u startnih 11. Gvardiola nema problema s povredama. Serhio Aguero se nada da će imati tek četvrti start ove sezone u Premijer ligi. Na početku šampionata Kun je bio povređen, kasnije je bio zaražen virusom korona. Argentinac najverovatnije napušta Siti na kraju sezone, a kao novi klub pominje se najčešće Barselona.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MANČESTER SITI DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 3,50.

U prvom delu sezone Građani su dobili tim iz zapadnog Londona sa 2:0. Tradicija je apsolutno uz Siti koji ima 10 vezanih pobeda protiv Fulama. Tim sa Krejven Kotidža nije postigao gol protiv Gvardioline čete na šest uzastopnih susreta, a primio je čak 18 pogodaka.


tagovi

Mančester SitiČelsiPremijer ligaFulamEvertonLids Junajtedlids

Obaveštavaj me

Man. Siti
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara