Tuhel o problemu sa Havercom: Jedinstven igrač, ne znam da li je “devetka“ ili “desetka“

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.02.21. | 16:26

“Otkako sam stigao jedino što ga je sprečilo da uspe je njegova povreda“, kaže Nemac

Otkako je Čelsi prošlog leta izjednačio klupski rekord sa plaćenih 80.000.000 evra vlada ozbiljna nedoumica oko toga kakvu je ulogu i koju poziciju Kaiju Havercu namenio Frenk Lampard. Sada Lamparda više nema na klupi Čelsija, a problem sa nemačkim vezistom ostao je Tomasu Tuhelu da reši.

Tuhel u ovih mesec dana nije imao previše vremena da vidi Haverca na delu. Posle trijumfa nad Barnlijem nekadašnji fudbaler Leverkuzena bio je povređen i takmičarskom fudbalu vratio se tek u finišu prvog meča osmine finala Lige šampiona protiv Atletika. Dan uoči derbija protiv Mančester junajteda, konferencija za novinare je najvećim delom bila posvećena Havercovom statusu i da li je Tuhel uspeo da pronađe adekvatno mesto i ulogu za mladog sunarodnika?

Izabrane vesti

NEDELJA, 17.30: (2,40) Čelsi (3,25) Mančester junajted (3,05)

Uprkos pohvalama koje je izgovorio, Tuhel je priznao da i dalje ne zna kako najbolje da iskoristi Haverca...

“Otkako sam stigao u Čelsi jedino što ga je onemogućilo da ostvari ozbiljan uticaj na igru je njegova povreda. Ništa više“, rekao je Tuhel i nastavio:

“Kada pogledam Haverca vidim posvećenog momka. Momka koji je doneo hrabru odluku da u mladim godinama ode daleko od kuće i igra fudbal na najvišem nivou. Izašao je iz svoje zone komfora i prihvatio se velikog izazova u velikom klubu. Vidim takođe i jednog pametnog momka koji je potpuno svestan svog talenta i kao takav može da ostavi ozbiljan trag u Čelsiju u budućnosti. Apsolutno sam ubeđen u to“.

Tuhelu je jasno da Haverc može da ima mnogo dublju i ozbiljniju rolu u Čelsiju nego dosad, ali i da se mladi Nemac ponaša u skladu s profesionalnim obavezama, odnosno da ispunjava sve što se od njega traži...

“Naći ćemo mu pravu ulogu, ali je isto tako potrebno vreme da bi se uklopio i prihvatio je. On je spreman, veoma je srećan ovde i pogotovo što se vratio u postavu. Sada samo može da podiže svoj kvalitet“.

Havercova saradnja s Frenkom Lampardom prošla je u konfuznoj potrazi za pozicijom koja bi mu najviše odgovarala. Igrao je špica, na oba napadačka krila, iza napadača, pa čak i u veznom redu... Dosad je postigao samo pet golova, od čega je het-trik postigao u trećoj rundi Liga kupa protiv Barnslija.

“Treba da shvatite da je on jedinstven igrač. Nije najjasnije gde treba da igra tačno i da li u opšte treba da se traži samo jedna pozicija za njega? Da li je on hibridni igrač, ni to ne znam? Ako me sada pitate, on je nešto između ’devetke’ i ’desetke’, ali baš nešto između“, kaže Tuhel i obrazlaže:

“Jako se dobro oseća u šesnaestercu, čak i kada igra nešto dalje od gola, ima dobar tajming u napadu, dobar je u završnici. Smiren je, koncentrisan uvek, oseća se dobro u svojoj koži, ali nije ni ’devetka’ ni ’desetka’. Zato se još traži pravo mesto za njega“.



tagovi

Kai HavercTomas TuhelČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara