Tuhel o suspendovanom Maneu: Ja sam njegov advokat i prvi branilac

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 17:21

"Poznajem ga kao vrhunskog profesionalca. Nikada nije bio kriv i još uvek ima moje potpuno poverenje", kaže temperametni strateg

Bura u svlačionici Bajern Minhena podigla je prašinu u nemačkim, ali i svim svetskim medijima. Sadio Mane je kažnjen zbog fizičkog napada na saigrača Leroja Sanea, neće biti u konkurenciji za meč sa Hofenhajmom, a klupsku kasu će dopuniti sa 500.000 evra.

Nezadovoljstvo u Minhenu kulminiralo je u utorak posle debakla od Mančester Sitija, ali Tomas Tuhel uverava da je sve to stavljeno po strani i da su dvojica saigrača sada u vrlo dobrim odnosima.

Izabrane vesti

Takođe, Nemac je spreman da "stavi ruku u vatru" kada su u pitanju ljudski kvaliteti Senegalca, koji do sada nije bio sklon sličnim ispadima.

"Ja sam njegov advokat i prvi branilac. Poznajem ga kao vrhunskog profesionalca. Nikada nije bio kriv i još uvek ima moje potpuno poverenje", rekao je Tuhel.

Temperamentni strateg nije lično video incident, ali je dobro istražio kompletnu situaciju.

"Razgovarao sam sa svima koji su bili uključeni te večeri i celog sutrašnjeg dana. Sa dvojicom aktera i mnogim igračima koji su sve to videli, kao i sa ljudima iz stručnog štaba koji su smirili situaciju. I pre treniga u četvrtak sve je bilo rešeno, Mane je stao ispred ekipe kao čovek i verodostojno se izvinio. Na kraju krajeva, greške su deo igre, ne postoje savršene stvari".

Mnogi fudbalski kritičari smatraju da ovaj Mane iz Bajerna nije onaj isti igrač iz Liverpula.

"Ponekad se tako čini. Samo imam utisak da kada se tako čini, to nije problem sa fizičkom spremom igrača. Možda je ipak potrebno malo poverenja i prilagođavanja, drugačijem okruženju, drugoj kulturi, drugačijem fudblu, drugoj ulozi u timu", dodao je Tuhel.


tagovi

Tomas TuhelSadio Mane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara