Tomas Tuhel (©Reuters)
Tomas Tuhel (©Reuters)

Tuhel: Više bih voleo da igramo protiv Reala u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 00:42

„Protiv Liverpula bi manje ličilo na evropski kup“, objasnio Nemac

Čelsi je prošao u polufinale Lige šampiona, izgurao je revanš protiv Porta, izgubio 1:0 kod kuće, ali pobeda na strani od 2:0 mu je donela prolaz dalje.

Navijači nisu baš ostali oduševljeni igrom Plavaca, ali računa se prolaz dalje. A, u polufinalu će Čelsi na pobednika duela Liverpul – Real Madrid.

Izabrane vesti

Španci su bliži prolasku, imaju prednost od 3:1 iz Madrida, a i Tomas Tuhel bi voleo da njegov tim odmeri snage sa Realom.

Više bih voleo da nam naredni protivnik bude Real. Razlog je što kada igrate protiv tima iz iste zemlje, nemate osećaj da je to evropski kup. Gledaću utakmicu, daleko je to od rešenog duela, a uživaću sada kada smo se plasirali u polufinale“, rekao je Tuhel.

On je pred novinarima posle meča sa Portom rekao da ga ne interesuje toliko kako njegov tim igra, što se tiče umetničkog dojma, dok god ide napred.

Došao sam ovde da osvajam titule, da dobijam utakmice i kao rezultat toga da podižem pehare. To je ono što tražim od sebe i zašto bih sad pričao neku drugu priču?“

Nemački trener je postavio ekipu da igra sporije, da drži igru i rezultat pod kontrolom i na kraju je prošla dalje.

Ako govorimo o rezultatu, Portu je bilo lakše jer je morao da postigne tri gola, imao je jasnu situaciju pred sobom. Što se nas tiče, da smo ušli od starta u jurnjavu sa njima mogli smo da izgubimo glavu i da nas to košta. Ovako smo izdržali izazov i prošli dalje“, podvukao je Tuhel i poručio da se nada da će već od sutra početi da se priča u medijima o Čelsijevom polufinalu, a ne četvrtfinalu. 


tagovi

Tomas TuhelČelsiLiga šampiona

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara