Tuhelove želje (©Reuters)
Tuhelove želje (©Reuters)

Tuhelov (pre)ambiciozan juriš: Kulibali za 30.000.000, Leao ili Gnabri za napad, plus De Jong, Rajs, Ake…

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 13:19

Teško da će mu nove gazde Čelsija sve ispuniti

Nove gazde, nova obećanja, ali malo dela. A Tomas Tuhel ima baš ambiciozne planove za tim koji bi sledeće sezone mogao da napadne Mančester Siti i Liverpul. Na njegovom spisku brojna imena, pitanje je koliko i realna. Jer Nemac je upravi dostavio papir sa igračima kakvi su Kalidu Kulibali, Rafaeal Leao, Serž Gnabri, Rahim Sterling, ali i Robert Levandovski, Frenki de Jong, Nejtan Ake i Deklan Rajs, uz neke “rezervne” opcije poput Matijsa de Lihta i Žila Kundea.

Kulibali i Sterling su, bar se čini, izvodljive opcije. Ovaj prvi jer gazda Napolija ne želi da stamenog štopera pusti u neki drugi italijanski klub, pa bi Senegalca, prema navodima lokalnog Il Matina, mogao da u Čelsi pusti za skromno obeštećenje od 30.000.000 evra. Druga opcija je da ga izgubi sledećeg leta bez centa obeštećenja.

Izabrane vesti

Kulibali bi trebalo da bude stub odbrane Plavaca, jer Juventusov Matijs de Liht i Seviljin Žil Kunde ipak su skuplje opcije. Uz jednog “kapitalca” u odbrani valjao bi Tuhelu i još jedan centralni bek, “sumnja” se na Nejtana Akea iz Mančester Sitija.

S istog mesta bi trebalo da stigne i Sterling, on je navodno dogovoren za obeštećenje 60.000.000 evra (!), mada Tuhel ne želi da mu to bude jedina napadačka opcija nakon što se prošle sezone “ugruvao” sa Romeluom Lukakuom. Najviše bi voleo Roberta Levandovskog, ali Poljak bi u Barselonu. Kako klasičnih devetki nema na tržištu Tuhel se okrenuo ka polivalentnim ofanzivcima. Rafinja je bio prvi pik, Lids je čak i prihvatio 70.000.000 evra, ali i Brazilac bi radije u Barsu. Izgleda će i Usman Dembele ostati u katalonskom klubu.

Ugledni Gardijan tvrdi da Tuhel zato gleda i u drugim pravcima i da je kao potencijalna pojačanja identifikovao Bajernovog Serža Gnabrija i Milanovog Rafaeal Leaoa. Problem je samo što Rosoneri za 23-godišnjeg Portugalca hoće minimum 120.000.000 evra. Gnabri bi bio dosta jeftiniji, jer ulazi u poslednju godinu ugovora.

Pored svega toga, Tuhel traži i pojačaje za vezu, dopada mu se Barsin Frenki de Jong, ali on je bliži Mančester junajtedu, pa se pominje i Vest Hemov Deklan Rajs, s tim da Čekićari ne žele da prodaju.

Dakle, može da bude bomba od prelaznog roka, a može da bude – ništa.


tagovi

Kalidu KulibaliSerž GnabriRahim SterlingNejtan AkeRafael LeaoLetnji prelazni rok 2022Deklan Rajs

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara