Čengiz Under (©Reuters)
Čengiz Under (©Reuters)

Turci gladni revanša, čekaju pomoć od Orlova, Mađari bez najboljeg igrača

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.20. | 11:58

Selekcija Šenola Guneša može do A divizije Lige nacija. Domaćin bez najboljeg igrača, mladog asa Dominika Soboslaja, koji se vratio u klub posle duela sa Srbijom

Uspela je Mađarska na startu Lige nacija da uhvati Tursku na spavanju. Usred Sivasa divnim golom Soboslaja naše severne komšije su slavile sa 1:0. Došao je trenutak za revanš. Turska osokoljena trijumfom nad Rusijom u Istanbulu u nedelju uveče (3:2) stiže u Budimpeštu da poravna račune s Mađarskom.

Nije to jedina stvar kojoj se nadaju selektor Šenol Guneš i njegovi puleni. Turska ima solidnu šansu da čak osvoji prvo mesto u grupi i plasira se u Ligu nacija A. Samo što joj je tu potrebna pomoć Srbije. Ukoliko Turska pobedi Mađarsku, a Srbija ne izgubi od Rusije, eto Guneša i njegovog tima u Ligi A! Razlog je što crveno-beli imaju bolji međusobni skor od Rusije: u Moskvi je bilo 1:1, a u Istanbulu 3:2 za domaćina.

Izabrane vesti

Apsolutno može Turska da se nada pobedi u Budimpešti. Posle tog poraza u prvom kolu, crveno-beli su napravili seriju od pet uzastopnih remija i na kraju trijumf nad Rusijom. Plenila je igra ovog tima protiv Zbornaje, za tili čas je od 0:1 došla do 2:1 i imala niz šansi da pitanje pobednika reši ranije.

Mađarska je pak fizički i psihički istrošena posle dramatičnog meča sa Islandom i pobede u poslednjem minuta koja je odvela na Evropsko prvenstvo. Posle toga je došao susret sa Srbijom koju su puleni Marka Rosija odigrali bez petorice standardnih prvotimaca i bez selektora na klupi. Protiv Turske neće biti na terenu ni najboljeg igrača reprezentacije Dominika Soboslaja.

Kreator igre Mađarske, koji je bio asistent za gol protiv našeg državnog tima, već se vratio u klub, u Salcburg, pa će preskočiti poslednju utakmicu u Ligi nacija.

"Sada smo u najboljem mogućem psihološkom stanju za ovaj meč, pošto smo pobedili Island i potom odigrali nerešeno sa Srbima. U poslednjem meču, posebno u prvom poluvremenu, prošli smo dobro, u drugom smo izgubili malo na svežini, ali u celini naš učinak je bio dobar. Ne zaboravimo, međutim, da je lista proširena sa još jednim igračem koji nedostaje, jer je Dominik Soboslaj morao da putuje nazad u svoj klub. Ali imam puno poverenja u momke, mislim da imaju dovoljno samopouzdanja. Što se tiče Turaka, oni imaju jaku reprezentaciju koju čine odlični pojedinci koji igraju u najboljim evropskim klubovima. Sve naše mane pokušavamo da nadoknadimo timskom igrom. Želimo da pobedimo“, rekao je selektor Marko Rosi, prenosi Nemzeti Sport.

U startnu postavu Mađara u špicu je najavljen Nemanja Nikolić, napadač Ferhervara, koji je nekoliko sezone igrao u MLS ligi, u dresu Čikago Fajera.

Ranjiva je Mađarska, umorna, a Turska, čini se, gladnija pobede i revanša.

LIGA NACIJA, B DIVIZIJA – 6. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA 1

20.45: (1,30) Austrija (5,20) Norveška (11,0)

20.45: (3,10) Severna Irska (3,00) Rumunija (2,50)

GRUPA 2

20.45: (1,52) Češka (4,10) Slovačka (6,50)

20.45: (2,70) Izrael (3,10) Škotska (2,75)

GRUPA 3

20.45: (2,75) Srbija (3,05) Rusija (2,75)

20.45: (3,25) Mađarska (3,30) Turska (2,25)

GRUPA 4

20.45: (2,20) Vels (3,05) Finska (3,70)

20.45: (1,80) Republika Irska (3,40) Bugarska (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija Turskefudbalska reprezentacija RusijeSenol GunešMarko Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara