Troj Dini slavi gol (©Reuters)
Troj Dini slavi gol (©Reuters)

Turf Mur neosvojiv, a Dini preti Kompaniju

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 14:07

Barnli čuva lidersku poziciju u Čempionšipu, a Birmingem se nada plej-ofu

Barnli će nastojati da ojača svoju poziciju na vrhu tabele Čempionšipa kada u utorak uveče bude domaćin Birmingem Sitiju. U međuvremenu, Plavci stižu na Turf Mur sa mogućnošću da se osiguraju u gornjoj polovini tabele.

S obzirom na način na koji je Barnli poraženo od Šefild Junajteda pre pauze za Svetsko prvenstvo, Vensan Kompani je možda imao zabrinutost u vezi sa mogućnostima njegovog tima da se odmah vrati na kolosek. Međutim, Belgijanac nije morao da previše strepi, jer su Klaretsi postigli tri gola u svakoj od pobeda nad Blekburnom, Kvins Park Rendžersima i Midlzbroom.

Izabrane vesti

Iako je Barnli morao da juri zaostatak u poslednjem od tih okršaja, Kompani to svakako može da posmatra kao pozitivnu stvar jer se ekipa nije predala i zadržala je prvo mesto na tabeli.

21.00: (1,70) Barnli (3,70) Birmingem (5,20)

Iako je cilj automatska promocija, Barnli igra sa takvom razmetljivošću i samopouzdanjem da bi trebalo da cilja na prvo mesto, posebno sada kada ima osam bodova više od trećeplasiranog Blekburna.

Ekipa sa severozapada je takođe impresionirala i u porazu od Mančester Junajteda na Old Trafordu u Liga kupu ranije ove nedelje, i ostvarila rezultat koji ne bi trebalo da ima negativan uticaj na ligaške obaveze (0:2).

Pošto nije zabeležio uzastopne pobede od sredine oktobra, deo uzbuđenja u vezi sa iznenadnom šansom za unapređenje među navijačima Birmingema je izgubljen. Ipak, čak i sa samo tri pobede iz devet utakmica, Plavi su na 14. mestu i sa tri boda manje od zone plej-ofa.

Birmingem je poslednji put pobedio Reding rezultatom 3:2 uz dva pogotka Troja Dinija, izbegavši katastrofu jer su njegovi protivnici dva puta postigli gol u završnici. Strateg Birmingema Džon Justas je bio svedok kako je njegova ekipa prikupila četiri boda na poslednja dva gostovanja, što joj daje nadu uoči susreta sa protivnicima koji tek treba da okuse poraz na Turf Muru tokom aktuelne kampanje.

ČEMPIONŠIP - 24. KOLO

Utorak

18.15: (2,85) Reding (3,10) Svonsi (2,60)

21.00: (1,70) Barnli (3,70) Birmingem (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipBarnliBirmingemTroj DiniVensan Kompani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara