Jović (© MN Press)
Jović (© MN Press)

Turska sapunica: Trabzon od Partizana tražio pravo preče kupovine Nemanje Jovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 09:59

Pozadina dolaska Fusenija Dijabatea

Projektovao je Partizan Nemanju Jovića za velike domete, prošlog leta video u njemu buduću veliku prodaju i(li) nosioca igre, ali bi tek ovog mogao da dobije šta je od njega očekivao. Ako ne u igračkom, makar u ekonomskom smislu.

Poslednji u nizu klubova koji se raspituju za mladog reprezentativca Srbije je Trabzon. Prema informacijama iz Turske, tamošnji prvak je bacio oko na krilnog vezistu i mada mu dovođenje 19-godišnjeg fudbalera nije prioritet u ovom trenutku, jer za napad na Ligu šampiona (igraće plej-of) želi proverene, iskusne, dokazane igrače, uveliko pravi planove za budućnost.

Izabrane vesti

Takve informacije donose dva istanbulska dnevnika, Sabah i Fotomač, informišući čitaoce da je Jović odnedavno na radaru Abdulaha Avdžija, te da se šef stručnog štaba Trabzona pozitivno izjasnio oko kvaliteta momka iz Zvornika. Tvrde da u njemu vidi potencijal da jednog dana postane ono što je sad Edin Višća, s obzirom da je reprezentativca Bosne i Hercegovine Avdži trenirao i u Bašakšehiru, a onda ga zimus doveo u Trabzon, a u oba slučaja njihova saradnja je bila plodonosna, da bi konačno uobličena šampionskim naslovom pre dva meseca. Avdži u Joviću vidi novog Višću i nada se da bi u dogledno vreme mogao da ga ima na raspolaganju.

Teško je proceniti kad, međutim, sa Bosfora stižu informacije da se ime Nemanje Jovića prvi put pojavio u sferi interesovanja čelnika Trabzona prilikom zaključivanja posla Partizana sa Fusenijom Dijabateom. Krilni napadač je pre nekoliko sedmica stigao u Humsku kao slobodan igrač, iako mu je po isteku pozajmice u Giresunsporom ostala godina ugovora u klubu sa obala Crnog mora. Sad turski mediji otkrivaju da je Trabzon zapravo pustio Dijabatea u Beograd sa „čistim“ papirima, ali da je kao kontrauslugu od Parnog valjka tražio pravo preče kupovine Nemanje Jovića.

A kad je Dijabate promovisan na stadionu iznad Autokomande, Ivica Ilijev je krio karte prilikom pitanja da li je Trabzonu plaćeno obeštećenje ili ne.

„Poslovna tajna. Partizan je napravio fantastičan posao. Spektakularan. Imao je Fuseni ugovor, a samo su odnosi dva kluba, podignuti na visok nivo, omogućili nestvaran transfer. Hvala ljudima iz Trabzona, nejasno je kako smo mogli da napravimo takav posao, mnogi su se i u Turskoj pitali kako je takav igrač došao u Srbiju. Trabzon je pokazao veliko poštovanje, a baš to poštovanje velikih klubova prema nama me čini ponosnim“, istakao je tada sportski direktor crno-belih.

Uz dodatak da su rukovodioci Partizana stavili do znanja ljudima iz Trabzona da momak iz „klase 2002“ trenutno nije na prodaju, ali da su bordo-plavi pri stavu da, ako se ambijent promeni, oni imaju prioritet u pregovorima za Nemanju Jovića.


tagovi

FK PartizanNemanja JovićTrabzon

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara