Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Tuzla Siti gazi sve, Musemić najavio šampionske ambicije

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.08.21. | 12:02

Jedinoj ekipi sa maksimalnim učinkom na Tušnju stiže Posušje koje je prošle nedelje ostvarilo prvi trijumf u Premijer ligi Bosne i Hecegovine, i to protiv šampiona Borca iz Banjaluke

Posle sinoćnjeg trijumfa Širokog Brijega nad Leotarom (2:0), peto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine biće nastavljeno večeras (19.00) utakmicom u Tuzli.

Tim koji s klupe predvodi nekadašnji napadača Crvene zvezde i Sarajeva Husref Musemić je u ovu sezonu ušao tiho, bez puno pompe i kao favorit iz senke. Iako se znalo da poseduju veliki kvalitet, Tuzla je uglavnom svrstavana u taj drugi red ekipa koje bi mogle da budu u samom vrhu premijerligaškog karavana.

Izabrane vesti

Međutim, stvari su se sada znatno promenile, pošto je ima maksimalan učinak od tri pobede. Istina, imaju utakmicu manje, jer je duel sa Borcem odložen, ali uverljivi trijumfi nad Sarajevom, Željezničarom i Leotarom, potpuno zasluženo su Tuzlu Siti stavili u prvi ešalon favorita za titulu.

19.00: (1,43) Tuzla Siti (4,10) Posušje (7,25)

Priliku za sjajan niz imaju večeras kada su domaćini ekipi Posušja, koja se u dosadašnjem delu pokazala kao jako neugodan protivnik, o čemu je i govorio trener Tuzlaka Husref Musemić.

"Želimo da nastavimo niz pobeda. Igramo protiv ekipe koja je igrala puno bolje nego što to govori bodovni saldo. To je ekipa koja hoće i zna da igra fudbal i na te neke stvari moramo da pripazimo. Imamo veliki fond igrača i nadam se da imamo snage i kvaliteta da taj meč rešimo u svoju korist. Posušje je protiv Sarajeva i Želje igrao jako dobro, ali je izgubio. U sportu je to tako, zato i imamo tu dozu opreza. Maksimalan respekt protivniku, imamo veliko samopouzdanje, kvalitet, veliki broj igrača i nadamo se najboljem“, jasan je Musemić.

Domaćin će biti lišen usluga Hasanovića i Mirzada Mehanovića koji je dobio crveni karton u prošlom kolu.

Novajlija u ligi, Posušja, u ovu sezonu krenuo je porazom od Veleža (2:0), zatim i protiv sarajvskih timova, ali je prošle nedelje usledila pobeda nad šampionom, Borcem iz Banjaluke (1:0). Treneru Denisu Ćoriću se drmala klupa posle tri uvodna poraza, ali mu je Uprava kluba ukazala maksimalno poverenje. Ne samo da je šampion Bosne i Hercegovine poražen, nego ostavljen bez ijedne šanse.

Posušje je svakako pokazalo da želi da se nadigrava, pa će verovatno to isto tražiti i u večerašnjem duelu protiv favorizovanog protivnika.

"Atmosfera u ekipi je mnogo bolja, što mi je jako drago. Što se tiče Tuzle Sitija, znamo da nas očekuje kvalitetan protivnik, koji je dobro ušao u prvenstvo. Imaju visoke ambicije, odličnu ekipu i pre svega odličnog trenera. Mi smo puni samopouzdanja, četiri kola su iza nas gde smo pokazali dobru igru i nadam se da će to biti slučaj i sada. Što se tiče zdravstvenog biltena, tu smo malo hendikepirani, jer imamo dosta povređenih i igrača sa kartonima. Nismo se još odlučili za najboljih jedanaest, ali svi koji istrče na teren će biti zdravi i spremni ija se nadam da možemo doći do pozitivnog rezultara“, najavio je trener Posušja Denis Ćorić.

PREMIJER LIGA BIH – 4. KOLO

Petak

Široki Brijeg - Leotar 2:0 (0:0)

/Ikić 86, Lukić 90+7/

Subota

19.00: (1,43) Tuzla Siti (4,10) Posušje (7,25)

Nedelja

19.00: Sarajevo Radnik Bijeljina

21.00: Velež - Sloboda

Ponedeljak

18.00: Železničar - Rudar Prijedor

20.00: Borac BL - Zrinjski

***kvote su podložne promenama



tagovi

Tuzla SitiBiH 1BiHPremijer liga BiHHusref Musemić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara