Tuzlanski duo vodi kolo u Premijer ligi: Tuzla Siti lider, Sloboda prvi pratilac

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 16:05

Prvu pauzu branilac titule, banjalučki Borac, dočekao na osmoj poziciji

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine polako se zahuktava, ali je već došlo vreme za prvi predah. Nakon sedam odigranih kola uslediće reprezentativna pauza, a prvi period premijerligaškog karavana, obeležile su tuzlanske ekipe.

TUZLA SITI DOMINANTNA

Izabrane vesti

Mlađi tamošnji premijerligaš Tuzla Siti praktično od samog starta vodi kolo, pa je zasluženo na pauzu otišla sa prvog mesta, iako ima utakmicu manje, jer je duel sa Borcem odložen i biće odigran naknadno. Već od prvog kola tim Husrefa Musemića pokazao je ozbiljnost, kvalitet, disciplinu. Sve karakteristike tima koji ima šampionske ambicije. A, Tuzla Siti ih svakako ima. U šest odigranih mečeva ostvareno je čak pet pobeda (Sarajevo, Željezničar, Leotar, Posušje, Rudar Prijedor), te jedini remi i to u Mostaru sa Zrinjskim (1:1), u kojem su Tuzlaci takođe bili nadomak pobede. Dakle, po svemu prikazanom, apsolutno zasluženo prvo mesto na pauzi i najava najviših ambicija koje godinama ima prvi čovek i glavni investitor kluba Azmir Husić. Samim tim, dao je odrešene ruke šefu struke Husrefu Musemiću, a stari lisac to i te kako ume da iskoristi, pa je njegov tim u ovom trenutku i najozbiljniji kandidat za titulu.

SLOBODA NAJPRIJATNIJE IZNENAĐENJE

Ako se od mlađeg tuzlanskog premijerligaša očekivala borba za titulu, od starijeg sigurno nije. Doduše, Sloboda se još ne može svrstati u kandidata za vrh, ali igre koje prikazuje i trenutno drugo mesto su bez dileme najpozitivnije iznenađenje ove sezone. Nakon sedam odigranih mečeva, upisali su 14 bodova, što je svakako velika stvar za tim, od kojeg se nije puno očekivalo. Istina, Sloboda ima tradiciju i Sloboda jeste ime, ali već nekoliko godina crveno-crni ne predstavljaju preterano veliki faktor u Premijer ligi. Iako se očekivalo da na tom polju ne dođe do zaokreta ni ove sezone, uspeo je trener Mladen Žižović sve da demantuje i pokaže da fudbal ne igraju samo pojedinci, nego i zdrav kolektiv. Upisana su četiri trijumfa (Rudar Prijedor, Radnik, Leotar, Velež), dva remija (Široki Brijeg i Željezničar), te jedini poraz od Sarajeva. Realno, dobar rezultat za ekipu koja u timu nema neka zvučna imena, ali ima hemiju i disciplinu potrebnu da se pomrse računi i znatno kvalitetnijim ekipama.

BEGANOVIĆ I DŽAFIĆ NAJEFIKASNIJI

Da Tuzlaci igraju bitnu ulogu u ovogodišnjem premijerligaškom karavanu, pokazuje i lista strelaca. Naime, napadač Slobode Dženis Beganović i veznjak Tuzle Siti Adnan Džafić postigli su po četiri gola i nalaze se na deobi prvog mesta. Beganović je mreže tresao protiv Radnika, Leotara, Veleža i Sarajeva, dok je Džafić pogađao protiv Sarajeva, Zrinjskog, te Posušja dva puta. U stopu ih prate Nemanja Bilbija (Zrinjski), Sulejman Krpić (Tuzla Siti), Bojan Marković (Radnik), i Stojan Vranješ (Borac) sa po tri postignuta gola.


tagovi

Premijer liga BiHBiHBiH 1Tuzla SitiSloboda TuzlaBorac Banja LukaBorac BanjalukaFK SarajevoFK ŽeljezničarVeležZrinjski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara