https://twitter.com/OfficialBHAFC
https://twitter.com/OfficialBHAFC

U Brajtonu nema nezamenjivih: Estupinjan umesto Kukurelje za tri i po puta manje para

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 09:15

Ekvadorac stigao da "zatvori" poziciju levog beka

Gubio je Brajton igrače od velikog značaja često prethodnih godina, samo u poslednjih godinu dana je za ogroman novac prodao Bena Vajta, Iva Bisumu, Dena Burna, ali je odličnom transfer politikom uspevao da dokaže kako niko od njih nije nezamenjiv. Vreme je da isto dokaže i na slučaju Marka Kukurelje.

Novi igrač Brajtona je Pervis Estupinjan. Levi bek stigao je iz Viljareala i trebalo bi da u narednih pet sezona, na koliko je potpisao ugovor - osim ukoliko ga prethodno neko ne kupi - odmeni upravo Kukurelju.

Izabrane vesti

"Uzbuđeni smo onim što nam Pervis donosi, pritom popunjava poziciju na kojoj smo želeli dubinu. Pored međunarodnog iskustva, igrao je za Viljareal u Ligi šampiona i Ligi Evrope, a stekao je dosta iskustva i u La Ligi. Pomoći ćemo mu da se snađe ovde u Engleskoj, ali se radujemo radu sa njim i jedva čekamo da ga vidimo na delu u Premijer ligi”, rekao je trener Brajtona Grem Poter na zvaničnom predstavljanju 24-godišnjeg pojačanja.

Finansijski na Ameksu su prošli sjajno. Od prodaje Španca Čelsiju inkasirali su 65.000.000 evra - sa bonusima i do 72.000.000 - a Ekvadorca doveli za 18.000.000. Dakle, za tri i po puta manje novca. Toliko su uostalom platili i Hetafeu prošlog leta za Kukurelju.

Da li će i na terenu proći isto toliko dobro ostaje da vidimo, mada je na osnovu statističkih podataka koje je koristio britanski Atletik Estupinjan bio najsličniji Kukurelji od igrača na tržištu.

Estupinjan će tako proširiti "ekvadorski klan" na Ameksu gde ga već čekaju nešto mlađi sunarodnici Mojzes Kaisedo i Heremi Sarmijento (obojica po 20 godina).

Brajton je prethodno doveo trojicu fudbalera, Hulija Ensisa iz Libertada, Simona Adingru iz Nordsjelanda (poslao ga u Union na pozajmicu) i Levaja Kolvila na pozajmicu iz Čelsija kao deo dogovora o Kukureljinom transferu na Stamford Bridž, a zaključno sa Estupinjanom ceh Galebova ovog leta iznosi 37.400.000 evra.


tagovi

Pervis EstupinjanBrajtonLetnji prelazni rok 2022Transferi uživoTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara