Luka Jović u Fiorentini (©ACF Fiorentina)
Luka Jović u Fiorentini (©ACF Fiorentina)

U Firenci imaju plan: Jovića da ponovo učinimo važnim, kao veliki šampion može da nosi ekipu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 17:14

Trener Italijano zna kako da srpski napadač proradi

Prelazak Luke Jovića u Fiorentinu ovog leta izazvao je veliku pažnju fudbalske javnosti najviše zbog samih uslova transfera. Ideja sa Jovićem vrlo je jasna - stručni štab želi da Srbin na adekvatan način odmeni Dušana Vlahovića koji je zimus otišao u Juventus posle čega je Viola imala ozbiljne probleme sa realizacijom.

Posle dobrih igara u reprezentativnom dresu, onda i četiri gola na debiju u ljubičastom dresu Joviću je pao kamen sa srca jer je pokazao svima da i dalje ima baruta u njegovim nogama. Svakako, u Firenci su skovali plan kako da srpski ofanzivac ponovo uđe u stabilnu golgetersku formu, onu iz dana u Ajntrahtu, što treba da ima blagotvorni efekat na celu ekipu...

Izabrane vesti

“Moramo da uradimo sve kako bismo ponovo aktivirali Jovića, da ga ponovo učinimo važnim na terenu. Kao veliki šampion ima sve šanse da se ponovo vrati na taj put. On može da bude igrač koji će da nosi celu ekipu. Gledao sam ga mnogo, dosta je stvari za analizu“, poručio je trener Vinćenco Italijano.

Italijanski stručnjak ne krije da je zadovoljan mnogim stvarima koje je video tokom dosadašnjih priprema za novu sezonu koja za Fiorentinu startuje 14. avgusta utakmicom protiv Kremonezea kod kuće.

“Dobro smo radili sve vreme, uspeli da izbegnemo veliku vrućinu koja vlada u određenim delovima. Napravili smo odličan plan, odlučili smo da neki dani budu čak i potpuno slobodni za igrače, da mogu da rade šta požele i rekreiraju se. Bili su pod velikim opterećenjem treninga, osetili su to čak i oni koji su došli spremni na pripreme jer individualni rad nikada nije ista stvar kao timski trening“.

O planovima za novu sezonu nije želeo previše...

“Ideja je da svi napredujemo kroz sezonu, pokušaćemo da uradimo sve kako bismo napravili što bolji rezultat“.


tagovi

Luka JovićLetnji prelazni rok 2022Vićenco ItalijanoFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara