Rujevica (©AFP)
Rujevica (©AFP)

U hrvatskom derbiju više kartona nego šansi: Rijeka odbranila Rujevicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 19:06

Desetkovani Osijek nemoćan da preuzme prvo mesto

Za razliku od mnogih prethodnih, ove sezone hrvatsko prvenstvo je izuzetno zanimljivo. Već decenijama vodeći klub tamošnjeg fudbala, zagrebački Dinamo, nalazi se tek na četvrtoj pozicij, mada se mora istaći da ima dve utakmice manje od vodeće Rijeke i drugoplasiranog Osijeka posle nepunih 18 kola, a jednu od trećeg Hajduka.

Ove srede odigran je derbi dosadašnjeg toka sezone, pošto su se u zaostalom meču 14. kola sastali Rijeka i Osijek. I - razočarali odigravši meč bez golova.

Izabrane vesti

Bod će sigurno biti slađi domaćinima jer su sačuvali jedan više u odnosu na današnjeg rivala, a povećali prednost na četiri kada je reč o Hajduku i šest kada se radi o Dinamu.

Malo toga kvalitetnog viđeno je na Rujevici. Prvo poluvreme proteklo je više u tuči nego fudbalu, pa je arbitar Dario Kulušić čak pet puta morao da vadi žute kartone. U nastavku meča strasti su se smirile, ali to nije doprinelo boljoj igri.

Bledo izdanje gostiju iz Osijeka može se razumeti s obzirom na to da su doputovali bez čak osmorice igrača. Velike kadrovske probleme imao je Nenad Bijelica posebno u veznom redu, a rezervisti koji su dobili priliku da se dokažu i nisu baš ostavili posebno dobar utisak. Mlaki napadi rivala odgovarali su domaćinima da sačuvaju prvo mesto, pa je i sam igrao u sporijem ritmu od očekivanog.

Ako bismo nabrajali, mogli bismo izdvojiti po dve obećavajuće prilike na obe strane. Prvi je zapretio Drmić u 27. minutu, udarcem iz okreta na dodavanje Tomačeka, ali je Malenica odbranio gol Rijeke. Odgovor je usledio pet minuta kasnije, kada je Ramon Mierez lepim lažnjakom prevario Smolčića, ali i šutirao pravo u dobro postavljenog Labrovića. Pokazao je Argentinac i u ovom meču da se nalazi u golgeterskoj krizi. Posle 22 gola prošle sezone u 1. HNL, trenutno je na samo dva.

U drugom poluvremenu prvo uzbuđenje viđeno je opet pred golom gostiju. Rezervista Adam Čerin snažno je šutirao iz prve sa ivice kaznenog, ipak, koji milimetar pored stative.

Poslednji put u ovom meču publika je ustajala sa stolica pet minuta pre kraja, kada je Smolčić odlično uklizao Fioliću i spečio moguć pogodak. Posle kornera potpuno sam pred golom Rijeke ostao je Slavko Bralić, ali nije bio dobro postavljen, te nije zahvatio loptu kao što je želeo.

Nema sumnje da će ovaj remi dati vetar u leđa igračima Hajduka i Dinama. Nije uspela Rijeka da se značajnije odvoji na vodećoj poziciji, a kako Splićani i Zagrepčani imaju dodatne mečeve da sustignu rivala, očekuje se da sezonu nastave puni samopouzdanja.

HRVATSKA 1 – ODLOŽENI MEČ 14. KOLA

Sreda

Rijeka - Osijek 0:0



tagovi

FK RijekaRijekaOsijekHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara