Nikola Trajković (Star Sport)
Nikola Trajković (Star Sport)

U Radničkom jasni pred duel sa Pančevcima: Sa energijom iz Surdulice nemamo šta da tražimo!

Vreme čitanja: 4min | pon. 25.09.23. | 14:19

"Možda je trebalo da izvršim tri, četiri izmene u startnoj postavi, ali rotiraću protiv Železničara i verujem da će to dati rezultat", poručio trener Nikola Trajković

Dan pred utakmicu protiv Železničara iz Pančeva, a tri nakon remija bez golova u Surdulici, na Čairu stvari nazivaju pravim imenom. To treba pohvaliti, nema sakrivanja iza prvog ovosezonskog boda osvojenog u gostima – u Radničkom su svesni da su utakmicu protiv Radnika odigrali ispod svakog nivoa.

Mada, i da su je dobili, imperativ pobede protiv još jednog novajlije u Mozzart Bet Superligi u sutrašnjem meču 9. kola ne bi bio ništa manji. No, najpre malo o Surdulici.

Izabrane vesti

„Imao sam neke dileme pre utakmice, moram da uzmem na sebe te odluke i možda sam pogrešio u nekim procenama. Pre svega, da li da se oslonim na neke igrače koji su prethodno imali manju minutažu i da energetski budemo na nekom višem nivou ili na ekipu koja je dobila prethodnu utakmicu protiv IMT-a, psihološki svakako najtežu od početka sezone, a odlično odigranu. Opredelio sam se za ovo drugo, ali smo prvo poluvreme energetski bili jako slabi, daleko slabiji nego i u nekim porazima na strani ove sezone. Da sam napravio tri, četiri izmene u startnoj postavi, možda bi sve to izgledalo drugačije. Ovako mi se čini da smo prvo poluvreme bacili niz reku i da smo u drugo ušli malo angažovanije, pogotovo posle izmena i da smo bili malo opasniji. Čvrsto verujem u to da smo prvo poluvreme odigrali makar kao drugo, da Radnik ne bi izdržao i da bismo doneli sva tri boda“, samokritičan je trener Nikola Trajković na redovnoj pres konferenciji na Čairu.

Radnički je na poslednje tri utakmice postigao samo jedan gol, i to iz penala. Da li su to znaci neke krize u ofanzivnom segmentu igre?

„Ja uvek pokušavam da stvari gledam sa pozitivne strane. Nismo ga ni primili već dve i po utakmice. Hajde da to pokušamo da naglasimo u svojoj glavi, da držimo pod kontrolom to što je dobro, a ofanzivno svakako da budemo ubojitiji. Mi smo stvarali šanse, ne protiv Radnika - ta Mesarovićeva stativa, pokušaj glavom Ivelje, i šut Petrova nije bilo dovoljno za pobedu, ali utakmicu protiv IMT-a smo mogli mnogo ranije da rešimo, a i protiv Javora je bilo dosta šansi. Realizaciju moramo da poboljšamo, ali ključ utakmice je da defanzivno budemo na nivou iz prethodnih susreta, a ja sam siguran da ćemo ofanzivno biti ubojitiji. Baš sam pričao sa Iveljom i Škrbićem, fali im gol, ali ne mogu da kažem da oni ne žele. Nije to pojedinačna stvar, cela ekipa radi da bismo sačuvali svoju mrežu, cela ekipa treba da doprinese da naši napadači poentiraju. Napraviću i neke rotacije u napadu i sa novom energijom biće i golova“, jasan je Trajković.

Za razliku od Nišlija, Železničar je u prethodna tri gola postigao čak šest golova, ali bodovno od toga nisu mnogo profitirali. Reč je o jednoj od retkih ekipa koje na tabeli gledaju Radničkom u leđa. Od prvog kola i pobede u Kruševcu, Pančevci su u narednih sedam osvojili samo bod...

„Iako je bilo malo vremena, kompletno smo ih analizirali. Pretpostavljam da napred ta tri igrača neće mnogo menjati, znamo šta možemo da očekujemo, pripremili smo naše defanzivce. Romanić - desna strana, uglavnom desna noga, na levoj strani - desna noga, kontragard, otvara se prostor i za Hajdina... Ali, da ne detaljišem sada, mi svaku utakmicu detaljno skautiramo taktički, tako smo i ovu. Ponavljam, biće jako zahtevna utakmica koja će tražiti energetski mnogo više od nas, nego što smo dali u Surdulici.“

Šef stručnog štaba Radničkog ponovo neće moći da računa na povređene Bakića i Stojanovića, već neko vreme ni u protokolu nema Saše Marjanovića, ali je Trajković želeo da podvuče još nešto:

„Moram da napomenem da je prethodnu utakmicu Dragan Rosić igrao pod temperaturom i kao neko ko je njega video kako je izgledao veče pre utakmice, moram da ga pohvalim. Učinio je sve što je bilo u njegovoj moći da se spremi za utakmicu. Da ste ga vi videli, pomislili biste da taj čovek sutra neće moći da stane na noge, a kamo li da brani i to je pokazatelj da igrači žele da daju maksimum, da se bore za trenera, saigrače, navijače, klub, putokaz da krenemo ka onome što smo hteli pre prvenstva, a to nije borba za opstanak, već mesto u plej-ofu“, zaključio je Nikola Trajković.

Utakmica Radnički-Železničar igra se u utorak od 17 časova (TV Arena premium 1), uz besplatan ulaz na stadion Čair, a sudiće je Momčilo Marković.


tagovi

Radnički NišNikola Trajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara