Iz igračkih dana, Reuters
Iz igračkih dana, Reuters

Ubio ih Kili kao zeca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.11.20. | 03:29

Rosario slavio protiv Godoja na debiju Gonzalesa, "gorelo" je pre utakmice - 2:1

Debitovao je Kili Gonzales za svoju dečačku ljubav Rosario Central, sada u ulozi trenera, i to na uspešan način! Tri puta se kao igrač vraćao, sada je seo na klupu i pokazao talenat i kvalitet. Rosario je igrao u Liga kupu Argentine protiv Godoj Kruza i odmah je uspeo da usreći navijače pobedom od 2:1 (1:0).

Meč je bio uzbudljiv na samom startu, ali je presudio gol u samoj završnici kada je Gamba pogodio u 85. minutu za 2:1. Nedostajala je samo erupcija oduševljenja kod navijača i huk u slavu Kilijevog imena.

Izabrane vesti

Kolika euforija vlada oko početka Kilija Gonzalesa na klupi Rosarija govori i činjenica da je veliki broj navijača pratio autobus na utakmicu, da je tu bilo zastava, baklju, vatrometa, bubnjeva... Čak je jedan navijač i uhapšen posle susreta s policijom. Naravno, unutar stadiona nije bilo pristalica. Sve je to značilo da se fudbal vratio na “meni” posle više od pola godine pauze.

Kili je na ovoj utakmici ubacio nekoliko mladih igrača u igru, zajedno sa par iskusnih igrača, a utisak navijača je da igra ima smisla, da ima potencijala, te da mu treba pružiti podršku. Pokazao je hrabrost i oštrinu koji su ga krasili i dok je igrao u dresu Valensije i Intera.

Godoj nije uspevao da zapreti Rosariju u prvom poluvremenu, Gonzalesova ekipa je imala veću kontrolu nad utakmicom, ali nije uspevala da to pretvori u veću prednost. Vidi se potencijal, ali i dosta mana u Rosarijevoj igri, pa će na tome Gonzales morati da radi sa svojim pulenima.

O tome da li zna da motiviše igrače svedoči i činjenica da je Rosario Central poveo već u 4. minutu utakmice, doduše posle kornera. Centrirao je Lopez, a Oheda se našao na pravom mestu i odmah doveo domaćina u prednost. Čisto da svi lakše dišu.

Mogao je domaći sastav da vodi i ubedljivije da je iskoristio posed i nadmoć, ali je mogao i da izgubi sve iz vreće posle greške odbrane kada se na drugoj strani pojavio Silva i poravnao na 1:1. Sve do samog finiša nismo mogli da nagovestimo da li će Rosario do sva tri boda, a onda se dogodio gol Gambe. Zaista pravi fudbalski potez, šut iz sve snage, pa je sreća na kraju što mreže na golovima na stadionu Gigante de Ajorito dobro "drže".

Radovanje Gonzalesa posle ovog pogotka pokazuje da oseća svoj tim i da kod njega ima mnogo strasti prema trenerskom poslu. Početak se pokazao kao uspešan.

Da parafraziramo scenu iz Maratonaca - “ubio ih Kili kao zeca”. Mada se mora priznati da je imao i malo sreće s obzirom na vreme kada je pao pobedonosni pogodak.

Dodajmo i jednu zanimljivost za kraj. Jedan od dečaka koji dodaju lopte na ovoj utakmici bio je i Matijas Laveci, 15-godšnji sin čuvenog Ezekjela. I sam Ezekjel je ponikao u Rosariju. I poslao je sinu poruku: "Uživaj".

Imao je u čemu da uživa.

ARGENTINA – Liga kup

Utorak

Rosario - Godoj Kruz 2:1 (1:0)

/Oheda 4, Gamba 85 - Silva 66/

Sreda

01.00: (1,35) River Plejt (4,50) Banfild (8,50)



tagovi

RosarioGodoj KruzKili Gonzales

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara