Uefa koeficijenti: Preskočiše nas Česi, do kraja dana možda i potpuni sunovrat

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.10.23. | 21:27

Preti nam pad ispod 15. mesta...

Ono što je bilo neminovno i što već neko vreme najavljujemo, dogodilo se nakon 'prve ture' večerašnjih mečeva u Ligi Evrope i Ligi konferencije: Srbija je skliznula za još jedno mesto na UEFA rang listi. Bili smo 13, trenutno smo 14!

Ovo je rezultat poraza Crvene zvezde i TSC-a, odnosno remija praške Sparte protiv Rendžersa (0:0). Tako su sada Česi preuzeli 13. mesto, s tendencijom daljeg rasta, pošto imaju tri konkurentna tima - dva u Ligi Evrope i jedan u Ligi konferencije.

Izabrane vesti

Podsetimo, Srbija je mogla da 'zglajzne' za stepenik još u utorak. I to bi se dogodilo da je Kopenhagen uspeo da realizuje penal protiv Mančester Junajteda, međutim tada nas je Andre Onana sačuvao.

Danci su tada ostali iza Srbije, ali već večeras i oni skaču preko nas kako stvari stoje. Čukarički je već u debelom zaostatku u Firenci, pa je Nordsjelandu potrebno samo da ne izgubi od Spartaka u Trnavi kako bi svojoj zemlji doneo napredak na 14. mesto.

Nažalost, naš pad možda se ni tu neće zaustaviti za ovaj četvrtak. Jer pobeda Bodea protiv Bešiktaša značila bi da idemo ispod 15. mesta prvi put posle dve godine...

Ali sačekajmo do pred ponoć, kada ćemo definitivno podvući crtu za danas.

(Foto: footballseeding.com)


tagovi

uefa koeficijent

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara