(©Reuters)
(©Reuters)

UEFA ukinula ograničenje broja gledalaca, povratak publike u rukama država

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.03.21. | 16:21

Izvršni odbor UEFA redukovao odluke prouzrokovane virusom korona

Izvršni komitet UEFA je danas na video sastanku jednoglasno doneo odluku da će na utakmicama predstojećeg kontinentalnog šampionata i baraža Lige nacija svaka ekipa moći da izvrši maksimalno pet izmena, s obzirom na to da isto pravilo važi tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru koje su počele u martu.

Rukovodeći odbor Evropske kuće fudbala saopštio je da odluka od 1. oktobra 2020. kojom je moguć povratak gledalaca maksimalno do 30 odsto kapaciteta stadiona nije više neophodna, s obzirom na činjenicu da se svaka od 55 članica UEFA suočava sa drugačijom zdravstvenom situacijom u suzbijanju pandemije. Odluka o maksimalnom broju gledalaca biće od sada isključivo u nadležnosti lokalnih, odnosno nacionalnih vlasti.

Izabrane vesti

S obzirom na aktuelna ograničenja putovanja, a u cilju minimalizovanja rizika od virusa korona, Izvršni komitet je potvrdio odluku od 1. oktobra 2020. kojom gostujućim navijačima i dalje nije dozvoljeno da prisustvuju utakmicama u organizaciji UEFA. Ova odluka će važiti do pred finale Lige šampiona, kada će opet biti razmatrana.

Takođe, posle otkazivanja Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina koje je ujedno bilo kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo 2022, odlučeno je da na osnovu koeficijenta u kvalifikaciijama za EP, put Kostarike na planetarni šampionat krenu Španija, Francuska, Nemačka i Holandija.


tagovi

EURO 2020EURO 2021Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara