Fudbaleri Šarlroe (©Star sport)
Fudbaleri Šarlroe (©Star sport)

Umesto borbe za vrh, bitka za plej-of

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 13:55

Šarlroa u velikom padu forme

Umesto borbe za vrh, bitka za plej-of. Malo ko se tome nadao u taboru Zebri posle odličnog ptvaranja sezone. U međuvremenu, Šarlroa je padao, a Klub Briž i ostatak tradicionalnog gornjeg doma rastao i mimoilaženje je bilo surovo po crno-bele. Sada im ni doigravanje nije sigurno, jer ekipa je u padu pred okršaj sa davljenikom Sint Trojdenom kod kuće, na startu 29. kola Župiler pro lige (20.45).

Deluje da su Kanarinci idealan rival za Šarlrou u ovom trenutku, mada, to je uvek mač sa dve oštrice. Ekipa koja "grebe" za goli život često baš u ovoj fazi sezone ume da bude čvrsta kao stena u pojedinim susretima. Do sada, Sint Trojden je jedan od najgorih timova belgijskog prvenstva i stacioniran je četiri boda od mesta koje vodi u plej-aut, dok je fenjeraš Beveren šest koraka daleko.

Izabrane vesti

20.45: (2,35) Šarlroa (3,30) Sint Trojden (3,05)

Sastav Petera Maesa se u proteklom periodu borio da pruži dobre odbrambene performanse, a kako se sezona bliži finišu, problem je postajao ozbiljniji. U međuvremenu, i Zebre prolaze kroz lošu fazu. I njima je teško da ostvare pobede i primaju golove u ogromnom broju.

Šarlroa je bez pobede na tri minula ligaška susreta, a još gore deluje kada se pogleda učinak u poslednjih 10 rundi. Puleni trenera Karima Belosina su u tom periodu ostvarili tek jedan trijumf i tri remija, uz šest poraza. Premalo za ekipu sa visokim aspiracijama.

Sint Trojden je zabeležio jedan trijumf na sedam ligaških susreta i samo zahvaljujući nizu od pet pobeda iz šest mečeva pre pomenutog lošeg perioda Kanarinci su u situaciji da brane status prvoligaša.

U međusobnim mečevima poslednjih sezona nema izrazitog favorita. Remija nije bilo na minulih sedam dvoboja, a u tom periodu Šarlroa je u četiri navrata bila uspešnija, naspram tri slavlja Sint Trojdena. Takođe. Zebre su bile neporažene na 10 domaćinstava protiv Kanarinaca, ali su oni prošle sezone prekinuli taj niz. Prvi duel u ovoj sezoni pripao je Šarlroi sa 2:1.


tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaŠarlroaSint Trojden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara