Samuel Umtiti (©Reuters)
Samuel Umtiti (©Reuters)

Umtiti želi da se vrati, Lion traži lekarske garancije, problem i plata

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.20. | 16:58

Detalji iz pregovora Barselone i Liona

Još od vremena kada su se pre skoro dve godine pojavile informacije da su problemi sa hrskavicama kolena ozbiljniji nego što se mislilo i da su mu kolena istrošena kao da nije čovek od tada 25 godina, Samuel Umtiti je konstantno bio tu negde između odlaska iz Barselone i verovanja klupskih čelnika da bi mogao potpuno da se oporavi i pokaže zašto je doveden na Kamp Nou.

Kako je vreme prolazilo Umtitijeva uloga postajala je sve manje, a problemi sve veći, tako da je prošle sezone skupio jedva 18 utakmica u svim takmičenjima, od čega 13 u Primeri. S dolaskom Ronalda Kumana francuski štoper je praktično ostao u zapećku i njegovo vreme u Kataloniji je izgleda prošlo. Zato je Umtiti nikad bliži odlasku iz Barselone, odnosno povratku u Lion koji ga je i lansirao na fudbalsku mapu.

Izabrane vesti

O tome se intenzivno piše minulih dana, a Barselona i Lion užurbanim tempom pokušavaju da dogovore Umtitijev prelazak u Lion, prvo na pozajmicu, posle možda i kroz kupovinu, pre nego što se zatvori transfer pijaca 5. oktobra. Na Umtitijevom transferu nazad insistira trener Lavova Rudi Garsija koji želi bolja rešenja u odbrani, a Francuz bi mogao da bude odlično rešenje ako mu zdravlje bude dozvolilo da se posveti fudbalu.

Upravo je njegovo zdravstveno stanje problem koji bi mogao da ugrozi realizaciju posla. Iako u Umtitijevom okruženju nemaju ništa protiv da se štoper vrati starom jatu, Lion ne želi da se obavezuje ugovorom ako lekarski pregledi ne budu pokazali da je 27-godišnji štoper spreman. A navodno, nije. I dalje oseća nelagodnost u jednom od dva kolena, a osim toga Umtiti dobija suviše visoku platu (preko 6.000.000 evra neto), da bi ga Lion tek tako uzeo i rizikovao.

U slučaju da Lion i Barselona postignu konačni dogovor, vrlo je jasno da bi Ronald Kuman bio nadomak dovođenja njegovog miljenika Memfisa Depaja. Holandski ofanzivac se raspucao na početku sezone, a uprkos svim dosadašnjim najavama da je transfer dogovoren, posao nije ni blizu realizacije. Bar ne sad. To ne znači da neće biti sad kada je Luis Suarez otišao u Atletiko, jer Barseloni gori pod nogama i mora da nađe još jednog napadača, ma kakvog profila bio.

Za Umtitija transfer u Lion mogao bi da znači i šansu da vrati svoju karijeru na pravi kolosek. U suprotnom, mogao bi da bude potpuno izgubljen...



tagovi

Samjuel UmtitiLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara