Žan Bosežur (©Reuters)
Žan Bosežur (©Reuters)

Universidad de Čile između Sudamerikane i ispadanja

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.01.21. | 21:08

Trenutna kampanja je više nego zadovoljavajuća, ali Plavi su u problemu kada se sabere učinak iz ove i prošle sezone

Čileansko prvenstvo teško da će se odmoriti posle proslave Nove godine. Primera divizija je u punom jeku i ulazi u finiš. A, on je veoma intrigantan i obećava triler završnicu. Em što je velikan i najtrofejniji klub u zemlji Kolo Kolo na poslednjem mestu na tabeli i čeka ga bitka za opstanak, em što u vrhu ima više kandidata za titulu. Universidad Katolika vodi kolo, ali su joj za petama Union La Kalera i Union Espanjola.

Bitka za izlaz u kontinentalna takmičenja nije izuzeta od drame. Za četiri mesta u Kopa Sudamerikani konkuriše barem 13 timova, a među njima su i oni koji bi da se popnu do pozicija koje garantuju ulaz u najjače društvo Južne Amerike, Kopa Libertadores. Jedan od njih je Universidad de Čile.

Izabrane vesti


Akcija je počela već drugog dana 2021. godine, kada je La Kalera pobedom prišla na korak do lidera Katolike i nametnula joj pritisak, a već danas Kolo Kolo je napravio iznenađenje i slavio u gostima Antofagasti, koja se sa četvrte pozicije nadala proboju u sam vrh. Za kraj dana planiran je dvoboj Universidad de Čilea i Universidad de Konsepsiona, u kojoj je domaćin iz Santijaga veliki favorit (23.15).

Ipak, prste je umešao zloglasni virus korona i oba sastava u meč ulaze bez nekoliko pozitivnih igrača. Plavi i Penkvisti nisu otkrili identitet igrača koji će biti u izolaciji, ali prema neki prognozama gore je prošao gost. Ujedno, Konsepsion u goste Azulu stiže sa novim trenerom posle kontroverzne ostavke Eduarda Aseveda, koji je prepustio svoje mesto Ugu Baljadaresu. Do ove nedelje novi kormilar Penkvista je vodio nacionalni tim do 17 godina.

Osim što se posmatra tekuća sezona, u kojoj, pomenuli smo, Universidad de Čile juri čak i mesto u međunarodnim takmičenjima, ovaj tim još nije prebrinuo muke oko opstanka. Naime, u prventsvu Čilea ove sezone tri tima ispadaju iz lige i to po sledećem principu: poslednji tim u ovosezonskom izdanju Primere, potom najslabiji tim posmatrajući ovu i prethodnu kampanju, kao i poraženi iz plej-auta u kojem će se naći dva pretposlednjeplasirana tima iz tekuće i kombinovane sezone.

Kada se trenutno podvuče crta, Universidad de Čile je prvi iznad crte ugroženih, dok je Konsepsion pretposlednji. I, ukoliko se desi da gosti večeras pobede, značajno bi istopili prednost Plavih. Uzdaju se i u skoriju tradiciju, jer su pobedili Plave na četiri vezana dvoboja.

Ipak, Universidad de Čile je bez neuspeha na 12 proteklih domaćinstava u ligi i u svojim redovima ima najboljeg strelca lige Hoakina Lariveja, nekadašnjeg špica Kaljarija, Rajo Valjekana i Selte, koji je postigao 17 pogodaka. Takođe, as Plavih je još jedno poznato ime, samo ne u cvatu mladosti, Žan Bosežur, bivše krilo Birmingema i Vigana. Los Azules su rastrzani između borbe za kontinentalna takmičenja i opstanak, ali samo pobeda vodi ka oba cilja.

Ovaj meč ste u prilici da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

ČILE 1 - 27. KOLO

Subota

O'Higins - La Serena 1:1 (0:1)

Everton - Deportes Ikike 1:0 (1:0)

Union La Kalera - Santijago Vonderers 3:0 (2:0)

Nedelja

Antofagasta - Kolo Kolo 0:1 (0:1)

23.15: (1,67) Universidad de Čile (3,60) Universidad Konsepsion (5,00)

Ponedeljak

14.30: (1,65) Palestino (3,60) Kuriko Unido (5,10)

23.15: (1,50) Universidad Katolika (4,00) Huačipato (6,00)

Utorak

01.30: (2,65) Audaks Italijano (3,30) Union Espanjola (2,50)

Odloženo

Kokimbo Unido - Kobresal

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Žan BosežurHoakin LarivejUniversidad de ČileČile 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara