Fudbaleri Urakana (©Reuters)
Fudbaleri Urakana (©Reuters)

Urakan u paklu Lime mora da nadoknadi propušteno iz Buenos Ajresa

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.03.23. | 23:04

Kvalifikacije za Kopa Libertadores: Sporting Kristal noćas (01.00) pred svojim navijačima dočekuje argentinski tim posle odličnih 0:0 u argentinskoj prestonici

Duel Sporting Kristala i Urakana odrediće se i poslednji učesnik grupne faze Kopa Libertadores za 2023. godinu. Revanš je na program noćas (01.00) na Nacionalnom stadionu u Limi. U prvoj utakmici nije bilo pogodaka, tako da će onaj ko pobedi imati pravo da nastavi takmičenjeu u elitnom rangu Južne Amerike. U slučaju nerešenog ishoda, jedanaesterci će da odluče, a poraženi će kao utešnu nagradu da dobije mesto u Kopa Sudamerikani.

Kao prioritet na početku nove sezone, Sporting Kristal je jasno izabrao da krene u potragu za mestom u Kopa Libertadores. U nedelju nije izveo ni jednog igrača u startnoj postavi u domaćem šampionatu protiv Deportiva Garsilasa. Duel je bio deo rasporeda osmog kola Aperture, a na utakmici je postignuto čak osam golova, od kojih je sedam u drugom poluvremenu. Meč je završen nerešenim rezultatom 4:4, a Sporting je čak tri puta dolazio do vođstva. Pobeda mu je izmakla golom Đordane u sudijskoj nadoknadi. Tako je sa devet bodova peti u peruanskoj elitnoj divizije, iliti Ligi 1.

Izabrane vesti

Četiri boda je ispod lidera Deportiva Garsilasa, koji je do tada primio samo jedan gol. Ukazanu šansu prilikom odmaranja standardne postave, iskoristio je vezista Alehandro Hohberg. Ovaj 31-godišnji igrač je u drugom poluvremenu postigao het-trik i na kraju postao jedna od opcija za noćašnji okršaj.

01.00: (3,00) Sporting Kristal (3,05) Urakan (2,35)

Sporting Kristal je u prvom meču očitao lekciju o tome kako da se sačuva sopstvena mrežu na gostovanju. Čvrsta odbrana je blokirala 10 od 22 udarca protivnika, te je tako nerešenim rezultatom i bez primljenog gola u Buenos Ajresu ostavila da se konačna odluka reši pred svojom publikom. U poslednjih deset domaćih utakmica u svim takmičenjima Sporting Kristal je pobedio u pet navrata, tri puta je remizirala i doživeo dva poraza.

Urakan je u prvoj utakmici na svom Adolfo Duko stadionu pokazao ofanzivni stav i odlučnost da traži pobedu. Međutim, protivnik je osujetio njegove ciljeve i sada mora da napravi još veći napor kako bi postigao gol u gostima ili da odluku donese direktno u penal završnici.

El Globo je takođe napravio jasnu opciju za Kopa Libertadores. Devet od 11 igrača koji su korišćeni kao starteri u prvom meču protiv Sporting Kristala izostavljeno je iz sastava koji je u nedelju odigrao meč protiv Estudijantesa, u La Plati, u sedmom kolu argentinske Profesionalne lige. Tim Dijega Dabovea je tom prilikom pretrpeo prvi poraz ove godine (1:2).

Tako je Globo ostao na 12 bodova čime je pao na šesto mesto argentinskog prvenstva, sa četiri boda zaostatka u odnosu na najvećeg rivala i lidera, San Lorenco. Gledajući poslednjih deset utakmica u gostima u svim takmičenjima, Urakan je pobedio samo jednom, remizirao šest i izgubio tri puta.

Ovi timovi su odigrali dva meča u grupnoj faze Kopa Libertadores 2016. Sporting je u Limi slavio sa 3:2, dok je uzvratni meč u Buenos Ajresu završen pobedom Urakana sa 4:2.

Sporting Kristl obično igra sa taktičkim sistemom 3-4-3. Tako bi izabranici trenera Tijaga Nunješa trebalo da diktiraju tempo igre, da duže i sigurnije drže loptu u svom posedu. Perunski tim igra mnogo bolje pred svojim navijačima snaga. Protiv Nasionala iz Asunsiona je nadokandoo dva gola minusa iz Paragvaja (0:2). U revanšu je bilo čak 5:1. S druge strane, Urakan obično igra sa početnom formacijom 4-4-2.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, REVANŠI

Četvrtak

Independijente Medeljin - Magaljanes 2:0 , prvi meč 1:1

/Pons 15, 39/

Atletiko Mineiro - Miljonarios 3:1, prvi meč 1:1

/Paulinjo 49, 81, Hulk 88 - Uribe 90+3/

Sero Portenjo - Fortaleza u toku, prvi meč 1:0

Petak

01.00: (3,00) Sporting Kristal (3,05) Urakan (2,35), prvi meč 0:0

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresUrakanSporting Kristal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara