Foto: Printerscreen
Foto: Printerscreen

Đurđevićev Sporting bez desetorice u Lugu

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 12:31

Zbog širenja korona virusa u timu iz Hihona devetorica fudbalera crveno-belih su u karantinu, pa bi šansu večeras (21.00) mogao da dobije i Nikola Čumić

Utakmicom na stadionu Anćo Karo između Luga i Sportinga zatvoriće se prva runda Segunde u 2021. godini, odnosno 20. u sezoni. Duel čijeg će pobednika umnogome odlučiti širenje korona virusa u redovima gostiju iz Hihona, koji u Galiciju stižu bez devetorice fudbalera.

Mere prevencije širenja virusa se u sedam dana pauze, koliko su fudbaleri Hihona dobili uoči praznika, očigledno nisu poštovale. Još uvek nema objašnjenja kako se u tako kratkom vremenskom periodu zarazilo deset članova tima – devet igrača i jedan zaposleni – pa je La Liga pokrenula istragu.

Izabrane vesti

No, ni tu nije kraj problemima tima iz Asturije. Kako prenosi madridska Marka preko 100 ljudi moralo je u izolaciju zbog izbijanja virusa u redovima Sportinga, a preko 30 pozitivnih slučajeva na COVID-19 povezano je sa situacijom u ekipi iz Hihona. Postojala je mogućnost da se večerašnji meč odloži, ali kako gostujući tim ima na raspolaganju minimum 13 fudbalera, utakmica će se odigrati.

Što se konkretno sastava Sportinga tiče, u karantinu su između ostalih i petorica startera iz poslednjeg meča u prethodnoj kalendarskoj godini. Pride je povređen i standardni prvotimac Manu Garsija. U tako desetkovanom timu šansu će gotovo izvesno ponovo dobiti i Nikola Čumić. Pozajmljeni fudbaler Olimpijakosa nedavno je postigao prvi gol u dresu Sportinga protiv Kintanara u Kupu kralja, ali u prvenstvu još čeka na prvenac.

Sreća u nesreći za Davida Galjega je da među odsutnima nije i najbolji strelac tima - Uroš Đurđević. Srpski napadač imaće priliku da nastavi “lov“ na Espanjolovog Raula de Tomasa, vodećeg strelca prvenstva sa 12 pogodaka, od kojeg ima dva manje, i istovremeno nastavi pozitivan niz Sportinga od tri meča bez poraza (dve pobede i remi).

Lugo je krajem novembra otpočeo seriju od pet mečeva bez poraza u prvenstvu, ali ju je prekinuo u poslednjem meču u 2020. na gostovanju kod Saragose. Za razliku od kolege na suprotnoj strani, Mehdija Naftija brine jedino izostanak defanzivca Dijega Alendea. Svi ostali bitniji igrači biće na raspolaganju stručnjaku iz Tunisa.

Tradicija u ulogu favorita stavlja Sporting. Crveno-beli su dobili osam od 12 međusobnih duela. Tri su završena nerešenim rezultatom, a samo jedan je pripao Lugu. Međutim, situacija u gostujućem timu ukazuje na prekid tradicije.

SEGUNDA - 20. KOLO

Ponedeljak

18.30: (2,00) Đirona (3,20) Sabadelj (4,20)

21.00: (2,40) Lugo (2,90) Sporting Hihon (3,40)



tagovi

Španija 2SegundasegundaLugoNikola ČumićSporting HihonUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara