Najnovije vesti

Đurović traži postupak protiv Šurbatovića i Lazovića

Vreme čitanja: 2 minuta

Jovan Šurbatović (©MN Press)

„Istina je da postoje određene prijave, ali one nisu sakrivene već su u proceduri“, kaže predsednik Komisije za integritet FSS

Predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige Dragomir Lazović je u jučerašnjem pismu javnosti optužio prvog čoveka FSS Marka Pantelića da se u njegovim fiokama nalaze skrivene prijave iz UEFA.

Tim povodom kontaktirali smo predsednika Komisije za integritet Fudbalskog saveza Srbije Svetislava Đurovića koji je objasnio da prijave postoje i da ih niko ne krije, naprotiv.

Ali i najavio, tim povodom, poteze koji će ponovo ustalasati fudbalsku Srbiju.

U Fudbalskom savezu Srbije kad je reč o regularnosti niko nema razloga bilo šta da krije ili da drži u tajnosti. Sve treba da bude transparentno, ali tek po okončanju istrage. Zna se kako funkcionišu istrage i da se upravo iz razloga da ne budu ugrožene o tome se ne govori javno. Istina je da postoje određene prijave, ali one nisu sakrivene već su u proceduri“, istakao je Đurović zaMozzart Sport.

I zatim u dahu nastavio.

U prvom momentu mi uopšte nije bilo jasno odakle takve informacije gospodinu Dragomiru Lazoviću, ali sam vrlo brzo shvatio o čemu se radi. Informaciju u vezi prijava i postupaka u FSS imaju tri osobe i to su: v.d. predsednika FSS Marko Pantelić, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i Oficir za Integritet FSS Svetislav Đurović. Informacija o prijavama i postupcima koju je izneo gospodin Lazović mogao je jedino da dobije od Šurbatovića, pošto gospodin Lazović sa gospodinom Pantelićem komunicira preko medija. Šurbatović je najverovatnijim iznošenjem i prenošenjem informacija, direktno ugrozio istragu koja je u toku“.

Đurović otkriva kakvi će biti njegovi sledeći potezi tim povodom.

Zbog svega navedenog uputiću predlog Izvršnom Odboru FSS-a i predsedniku Izvršnog odbora Marku Panteliću da protiv lica koja su informacije učinila dostupnim, a koje su od strane UEFA klasifikovane kao vrlo poverljive, pokrene postupak, kako pred Izvršnim odborom, tako i pred drugim organima FSS“, izjavio je Svetislav Đurović.

Fudbalsko prvenstvo Srbije je završeno, ali igra se treće poluvreme...

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva