Bruno Fernandeš (©Reuters)
Bruno Fernandeš (©Reuters)

Uspela generalna proba: Dupli blickrig na portugalski način, Bruno i Ronaldo, pa Kanselo i Bruno (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 22:32

Izrael na kolenima

Generalna proba Fernanda Santoša pred start Evropskog prvenstva - Portugalija je razmontirala Izrael rezultatom 4:0 (2:0) na stadionu Žoze Alvalade u Lisabonu i napumpala samopouzdanje pred start "grupe smrti" gde će rivali biti Francuska, Nemačka i Mađarska.

Ništa neočekivano. Santoš je bio rešen da za poslednju kontrolnu utakmicu sačuva najjači sastav koji je samo potvrdio klasu i na sitne komade rasturio nemoćni Izrael. Po sistemu duplog blickriga, vladajući šampion Evrope iz 2016. je u vremenskom rasponu od sedam minuta postigao sva četiri gola, a vezivno tkivo oba perioda bio je dvostruki strelac Bruno Fernandeš. Najbolji igrač Mančester junajteda otvorio je i zatvorio golgeterski niz, što je samo potvrdilo top formu u kojoj se nalazi još iz finiša klupske sezone. Na dva gola u završnicama oba poluvremena Bruno je upisao i asistenciju Kristijanu Ronaldu za rezultat 2:0 tačno dva minuta pošto je sam pronašao metu iza leđa Ofira Marćijana. Odlično veče imao je i jedan od najboljih bekova na svetu Žoao Kanselo pošto je skupio asistenciju kod Brunovog prvog gola, a onda i sam se upisao u listu strelaca u 86. minutu.

Izabrane vesti

Očekivano, Fernando Santoš je utakmicu započeo u sistemu 4-3-3. Verovatno jedino iznenađenje bilo je na golu gde je stajao Rui Silva umesto Ruija Patrisija. Kanselo desno, Mendeš levo, Pepe i Dijaš kao štoperski tandem. Trojku ispred popunili su Neveš, Bruno i Karvaljo, dok je napadački trozubac činili su Ronaldo, Silva i Žota. U takvim okolnostima Izrael je imao podređenu ulogu. Portugalija je diktirala tempo i imala više loptu u nogama, samim tim i drastično više pokušaja. Ukupno 24, od čega devet u okvir gola, dok je Izrael jedva uputio tri šuta i zasita retko prilazio odbrambenoj trećini domaćina.

Portugaliji su ovako ubedljiva igra i pobeda bili i te kako neophodni s obzirom na posao koji je čeka u grupnoj fazi. Jedan gigant evropskog fudbala izvesno će ispasti, mada će jedina nada biti prolaz dalje na osnovu najboljeg učinka u grupi trećeplasiranih ekipa. Portugalce čeka i posao više jer brane titulu na koju će sada svi kidisati.

Portugalija odbranu krune započinje narednog utorka u Budimpešti gde će igrati protiv domaćina Mađarske.



tagovi

Bruno FernandešKristijano Ronaldoreprezentacija Portugalareprezentacija IzraelaBibars Natho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara