(©AFP)
(©AFP)

Usporena Bajernova potera za Bajerom: Sneg odložio duel sa Unionom

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.12.23. | 10:45

Učesnici Lige šampiona neće se sastati danas u Minhenu

Sneg je zavejao Bavarsku na jugu Nemačke i stvorio velike probleme u transportu, a zbog saobraćajnog kolapsa odložena je utakmica 13. kola Bundeslige između Bajerna i Uniona.

Gosti iz Berlina su već doputovali u Minhen i, po pisanju Bilda, teren Alijanc arene mogao bi da bude osposobljen za igru, ali usled otežanog dolaska i odlaska navijača odlučeno je da meč bude pomeren za neki drugi dan. Kada će to biti, još nije poznato.

Izabrane vesti

Ovim odlaganjem fudbaleri Bajerna i Uniona dobili su mini-odmor posle obaveza u Ligi šampiona, pošto su i jedni i drugi već ispali iz Kupa Nemačke te pored slobodnog vikenda neće morati da igraju ni tokom nedelje. Po rasporedu naredni rival Bavarcima je Ajntraht, 9. decembra u Frankfurtu, dok berlinski tim istog dana igra kod kuće sa Borusijom Menhengladbah.

Sigurno je da će pauza dobro doći Tomasu Tuhelu da dodatno pripremi ekipu za nastavak potere za vodećim Bajer Leverkuzenom, koji trenutno ima dva boda prednosti, a igračima Uniona će pomoći da se bolje upoznaju sa novim trenerom Nenadom Bjelicom.

Posle pobede Kelna nad Darmštatom (1:0) u petak, berlinski klub je pao na poslednje mesto Bundeslige i čeka ga žestoka borba za opstanak u najjačem rangu nemačkog fudbala istovremeno kada je debitovao u najjačem takmičenju na kontinentu. Ni u Ligi šampiona nije bolja situacija po Union pošto se kolo pre kraja grupne faze nalazi na začelju tabele sa dva boda - dva manje od Brage, pet od Napolija, a čak 13 od maksimalnog Reala, koji u narednom kolu stiže u Berlin.



tagovi

Bajern MinhenBundesligaUnion Berlin

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara