©Star Sport
©Star Sport

Uspostavljeni zvanični kontakti, Anderleht krenuo po Njegoša Petrovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 17:01

Belgijski mediji tvrde da su uspostavljene zvanične veze između Anderlehta i mladog prvotimca crveno-belih

Anderleht večeras vodi poslednju bitku u belgijskom prvenstvu za treće mesto sa Antverpenom, posle čega će u redovima belgijskog velikana krenuti sa ubrzanom akcijom stvaranja tima za narednu sezonu. Tamošnji mediji, a pre svih specijalizovani fudbalski portal Votebal nieuws, pišu da tamošnji sportski sektor očekuje ogroman posao ovog leta, a pojedini konkretni koraci su već napravljeni. Neki od njih tiču se i mladog veziste Crvene zvezde Njegoša Petrovića.

(2,45) CRVENA ZVEZDA (3,10) PARTIZAN (3,10)

Izabrane vesti

Tamošnji novinar Saša Tavolijeri piše da se Anderleht ponovo aktivirao u trci za prvotimca srpskog šampiona, kao i da su kontakti dve strane već uspostavljeni. Klub iz Brisela je svoje interesovanje za Petrovića pokazao još u novembru, kada su se njegovi skauti našli na pravom mestu u pravo vreme na meču protiv Genta u Ligi Evrope, koji je defanzivni vezista ekipe Dejana Stankovića obeležio sjajnim pogotkom u 52. sekundi utakmice. Tada su u Ljutice Bogdana bili ubeđeni da bi mogli da dobiju cifru od oko 3.000.000 evra, pa ostaje da se vidi koliko bi Anderleht bio izdašan u ovom trenutku. Belgijski izvor navodi da još nema zvaničnog dogovora između dva kluba, pa samim tim ni eventualni transfer nije tako blizu realizacije.

Njegoš Petrović je u Crvenu zvezdu stigao iz Rada na leto 2019. godine za obeštećenje od 400.000 evra, a protekle dve sezone protekle suu adaptaciji mladog igrača na zahteve u crveno-belom dresu. Čini se da je u prošloj sezoni, kod Dejana Stankovića, Petrović napravio pomake u svojoj igri, odigrao je nekoliko vrlo dobrih mečeva, uključujući i taj protiv Genta u Ligi Evrope, koji bi mogao da bude ključan u eventualnom transferu u Anderleht.

Belgijski gigant ima dugu tradiciju kupovine igrača sa ovog podneblja. Kupovina Aleksandra Mitrovića iz Partizana predstavlja jedan od najvećih izlaznih transfera Kraljevskog Kluba u istoriji (pet miliona evra). Anderleht je od Crvene zvezde kupio Luku Milivojevića, dok je pre nešto više od godinu dana iskoristio smetnje na realaciji uprava kluba-Luka Adžić oko novog ugovora. I za 800.000 evra dobio krilnog igrača, koji je trenutno na pozajmici u Turskoj.

Potencijalnom transferu Njegoša Petrovića raduju se i na Banjici. Vezista je pojačao Crvenu zvezdu za 400.000 evra, a crveno-beli su se obavezali da isplate Radu i 20 posto od narednog transfera momka iz Krupnja.


tagovi

Njegoš Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara