Demaraj Grej (Twitter Al-Ettifaq FC)
Demaraj Grej (Twitter Al-Ettifaq FC)

Usred Damama skupilo se društvo s Ostrva: Demaraj Grej u Al Etifaku

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 21:13

Stivenu Džerardu i Džordanu Hendersonu pridružio se još jedan igrač s dugogodišnjim premijerligaškim iskustvom

Redom su u Damam pristizali Džordan Henderson, Musa Dembele, Džek Hendri i Žoržinjo Vajnaldum, ali ispostavilo se da ni tu nije kraj dugačkom spisku imena igrača koji su u poslednja dva meseca zamenili Ostrvo Bliskim istokom. Danas je Al Etifak ozvaničio potpis Demaraja Greja (27). Reprezentativac Jamajke rođen u Birmingemu, potpisao je četvorogodišnji ugovor s popularnim Komandosima, a na ime obeštećenje njegovom dosadašnjem klubu Evertonu pripašće 10.000.000 dolara. Kako Engleski mediji navode, zarađivaće oko 6.000.000 dolara po sezoni.

Kada je Stiven Džerard odlučio da prihvati unosan ugovor u Saudijskoj Arabiji čini se da je kao jedan od uslova za pristanak naveo bitnu stavku. Želeo je legendarni kapiten Liverpula u svom timu još momaka s engleskog govornog područja, ili bar sa iskustvom igranja u njegovoj domovini. Prilikom najnovijeg dolaska išao je Stiviju u prilog i sukob Demaraja Greja i Šona Dajša. On se posebno pogoršao nakon što je bivši igrač Lestera javno kritikovao iskusnog trenera. "Teško je igrati za nekoga ko ne pokazuje poštovanja prema tebi kao osobi", poručio je Grej, indirektno ukazavši na težinu Dajšovog karkatera.

Izabrane vesti

Iako nije mnogo toga pokazao na Gudisonu, Everton će bar solidno profitirati od njegove prodaje, uzimajući u obzir da je plaćen samo 2.000.000 evra prilikom dolaska iz Bajer Leverkuzena 2021. Podsetimo, krilni napadač je najbolji deo karijere proveo u Lesteru, za koji je nastupao pet sezona, i s Lisicama stigao i da osvoji titulu šampiona Engleske 2016.




tagovi

Demarej GrejStiven DžerardDžordan HendersonEverton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara