Foto: AFP
Foto: AFP

Valdes iz vazduha srušio UNAM, Pumama ozbiljno visi plej-of (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 05:15

U poslednjem kolu biti ili ne biti za tim iz Meksiko Sitija

U poslednjem kolu meksičke Aperture UNAM Pumas će morati da rešava pitanje sudbine. I to ni manje ni više protiv aktuelnog šampiona Kruz Azula. Popularne Pume našle su se u neugodnoj poziciji posle ubedljivog poraza od Santos Lagune (0:3) u zaostalom meču 11. kola, pa im mesto u osmini-finala plej-ofa doslovce visi u ovom trenutku.

Ekipa Toreona je svoju kartu pak definitivno obezbedila, a u poslednjem meču prvog dela pokušaće da preskoči prvi stepenik i domogne se automatski četvrtfinala. Za tako nešto biće mu potreban trijumf nad Atletiko San Luisom, ali i minimum remi Toluke i Tigresa, odnosno poraz Klub Leona. Šanse su realno male, ali ipak postoje.

Izabrane vesti

Kako bilo, nadu popularnim Ratnicima pred poslednjih 90 minuta u regularnom delu sezone ulio je vezista Dijego Valdes. Čileanac je sa dva hica iz vazduha bio potpisnik drugog uzastopnog trijumfa svoje ekipe - u prošlom kolu pogodio u 87. minutu za trijumf protiv Kveretara - u prvenstvu.

U 17. minutu je ostao sam na drugoj stativi posle centaršuta Isihara, u 53. utrčao na ubačenu loptu Otera, ponovo sa desnog boka, i pokazao da UNAM zapravo i nije toliko moćan u Meksiko Sitiju (na prethodnih sedam mečeva kod kuće imao samo jedan poraz).

Pitanje pobednika je posle kontre u tri poteza otklonio Kampos već po isteku sat vremena igre. Domaćin je u 74. minutu imao odličnu priliku da se vrati u meč, ali je sa bele tačke neprecizan bio Huan Ignasio Dinenjo.


MEKSIKO - ZAOSTALI MEČ 11. KOLA

Petak

UNAM Pumas - Santos Laguna 0:3 (0:1)

/Valdes 17, 53, Kampos 63/



tagovi

Santos LagunaMeksiko 1Pumas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara