Karles Alenja (©Reuters)
Karles Alenja (©Reuters)

Valensija, Hetafe i Vulvsi stoje u redu za Alenju, on se nada novoj šansi na Nou Kampu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 10:47

Pita se Ronald Kuman

Započela je Barselona proces renoviranja tima na čelu sa Ronaldom Kumanom. Bez obeštećenja su na Nouk Kamp stigli Serhio Aguero i Erik Garsija, za Emersona Rojala iz Betisa je izdvojeno 9.000.000 evra, a taj transfer bi mogao da pokrije Karles Alenja.

Vezista ponikao u La Masiji dobio je skromnu priliku kod holandskog stručnjaka, a kako je sve izvesnije da Kuman ostaje kormilar Blaugrane, Karles Alenja se sprema da spakuje kofere. Alenja i njegova prorodica su u poslednjih godinu i po dana promenili tri grada, bili su stanovnici Sevilje, Barselone i Madrida, a ponovna privremena promena destinacije nšto je u šta španski vezista ne želi da se upušta.

Izabrane vesti

Sešće Alenja za sto sa Đoanom Laportom sa kojim je u dobrim odnosima. Želja Karlesa Alenje je da ostane na Nou Kampu, ali pod uslovom da mu Ronald Kuman ukaže šansu, a ne da bude šesti izbor u veznom redu. Ne bude li dobio čvrste garancije da će se njegov status promeniti i da više neće biti u nemilosti Holanđanina, Alenja je spreman da spakuje kofere i pokupi se sa Nou Kampa.

Ono što je sigurno jeste da će moći da bira sredinu. Od ranije je poznato da je Hetafe, u kome je proveo poslednjih šest meseci, voljan da ga otkupi. Predsednik Hetafea je još u maju priznao da je zainteresovan da otkupi Alenju, koji ulazi u poslednju godinu ugovora sa Barselonom, ali Hetafe nije jedini.

Karles Alenja je imao izvanrednu saradnju sa Hoseom Bordalasom u predgrađu Madrida, a Bordalas se po završetku sezone preselio na Mestalju. Barselona bi rado videla u svojim redovima kapitena Slepih miševa, Hosea Gaju, pa bi Katalonci ovoga leta mogli da trguju sa Valensijom i razmene igrače uz doplatu tima sa Nou Kampa.

Valensija i Hetafe nisu jedine Alenjine opcije, ili on njihova. I klubovi van Pirineja su počeli da se šunjaju oko Nou Kampa i raspituju se za cenu 23-godišnjeg veziste. Za Alenju je interesovanje pokazao i Vulverhempton.

Na raskrcnici je Karles Alenja, nova pozajmica nije opcija, a kako je Blaugrana krenula u produženje ugovora sa Ilaišom Moribom, a Riki Puć je jedan od Kumanovih miljenika, Karles Alenja je sve bliži izlaznim vratima i definitivnom rastanku.



tagovi

Karles AlenjaBarselonaValensijaHose BordalasHetafeVulverhempton

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara