Viktor Đekereš protiv Benfike (©AFP)
Viktor Đekereš protiv Benfike (©AFP)

Vatrena predigra pred subotnji spektakl za titulu: Ko će u finale Kupa?

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 13:39

Benfika dočekuje Sporting u revanšu polufinala, a gosti imaju prednost od 2:1

Lisabonske velikane za vikend očekuje verovatno odlučujući duel za titulu na portugalskoj sceni, ali dvoboj će ovog utorka imati uvertiru u polufinalnoj fazi nacionalnog Kupa. U pitanju je revanš polufinala, a u prednosti su zeleno-beli posle trijumfa od 2:1.

S obzirom na to da se Lavovi i Orlovi trenutno takmiče za šampionsku titulu i žele redovno da skupljaju velike trofeje, u oba slučaja može da se očekuje izuzetno uzbudljiva i izbalansirana borba od početka do kraja.

Izabrane vesti

Benfika, kao branilac titule šampiona Portugalije, do sada proživljava pomalo neugodnu kampanju, ali bi odbrana trona ili barem trijumf u Kupu mogli značajno da poprave utisak. Ove godine su momci Rodžera Šmita prvo osvojili trofej u Superkupu posle pobede nad Portom od 2:0, ali su u jesenjoj fazi zabeležili nekoliko neočekivanih ligaških poraza i potom se nisu plasirali u osminu finala Lige šampiona.

21.45: (2,45) Benfika (3,40) Sporting (2,85)

S druge strane, Benfika je jedini portugalski tim koji se plasirao u četvrtfinalnu fazu evropskih kupova, pošto je u Ligi Evrope sledeće nedelje očekuje uvodni duel sa francuskim izazivačem Olimpikom iz Marselja.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Orlovi sa Da Luža su u drugoplasirani u Primeiri sa 67 bodova, i samo su na poen zaostatka za Sportingom, ali imaju jednu utakmicu viška. U nacionalnom Kupu, u četvrtfinalu je Benfika savladala Vizelu sa 2:1.

"Što se tiče igre, očekujem ponovo izjednačen meč, odlučiće iskorišćene šanse. Imamo gol minusa, ali naša odlučnost da pobedimo je ogromna i sigurno ima nade za finale. Ne razmišljamo o narednom meču za vikend, ali svi smo i te kako svesni da ova nedelja može da bude presudna", rekao je strateg Orlova Rodžer Šmit.

Sporting se ove godine od evropskih kupova oprostio u nedavno završenoj osmini finala Lige Evrope, kada posle dramatične završnice nije mogao da se izbori protiv jake Atalante (1:1, 1:2).

Glavni cilj Lavova ostaje titula, koju je poslednji put osvojio pre tri godine, ali ni Kup ne ostavlja po strani.

"Prednost iz prve utakmice ne mora ništa da znači. Ne možemo samo da se branimo, jer bi Benfika to sigurno iskoristila. Prva polovina aprila može da odluči da li će sezona biti uspešna za nas ili ne", poručio je Ruben Amorim, kormilar Sportinga.

Lavovi na Da Luž dolaze bez glavnog odbrambenog stuba Sebastijana Koatesa, jer se urugvajski štoper trenutno bori sa virusom. Van igre su i Pote, španski golman Adan i verovatno engleski ofanzivni vezista Edvards. S druge strane, Benfika bi mogla da krene sa najjačim sastavom, uključujući i oporavljenog Bernata.

KUP PORTUGALIJE - POLUFINALE

Utorak

21.45: (2,45) Benfika (3,40) Sporting (2,85), prvi meč 1:2

Sreda

21.15: (4,00) Gimarais (3,45) Porto (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup PortugalijeBenfikaSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara