Goran Grkinić i Saša Ilić (©Star sport)
Goran Grkinić i Saša Ilić (©Star sport)

Vatreno krštenje Saše Ilića: Čukin zalog za budućnost

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.08.21. | 09:54

Brđani sa novim trenerom gosti u Kragujevcu

Mirno superligaško more tokom prethodne nedelje zatalasala su dešavanja na Banovom brdu. Nakon rastanka sa Dušanom Đorđevićem rukovodstvo Čukaričkog funkciju šefa stručnog štaba poverilo je Saši Iliću, a vest da je nekadašnji fudbalski arhitekta napravio prvi samostalni korak u klupskoj trenerskoj karijeri privukla je ogromnu pažnju javnosti, a nekadašnji as debi u novoj ulozi imaće danas (16.55) u Kragujevcu, protiv Radničkog.

16.55: (4,80) Radnički Kragujevac (3,45) Čukarički (1,80)

Izabrane vesti

Ilić je na promociji istakao zadovoljstvo zbog ukazane prilike da predvodi Brđane, naglasivši da je Čukarički idealna sredina za razvoj, a pred prvi izazov novog stručnog štaba optimizam je istakao i Goran Grkinić, tehnički direktor belo-crnih.

"Sarađivali smo sa Sašom Ilićem u Fuddbalskom savezu Srbije, i Matijašević i ja. Upoznati smo sa njegovim načinom rada i zahtevima. Nije radio u seniorskom fudbalu, to je činjenica, ali ima veliko igračko iskustvo, takođe vodio je selekciju 2004. godište u Savezu, bio pomoćnik Iliji Stolici u mladoj reprezentaciji i Draganu Stojkoviću u A reprezentaciji. Veliko je ime, a nama je u ovom trenutku bila potrebna šok-terapija i smatramo da je Ilić pravo rešenje za klub. Dobro poznaje igrače, odgledao je sve naše utakmice i imamo razloga za optimizam. Trebaće mu vremena da nametne svoje zahteve i način igre, nema takoreći nož pod vratom, ali ciljevi u Čukaričkom su visoki, afirmacija igrača i mesto u Evropi", rekao je čelnik kluba sa Banovog brda.

Grkinić je istakao da je Ilićev angažman idealan potez ne samo u sportskom smislu.

"Vodili smo se pre svega time da u klub dovedemo ljudsku veličinu, a potom da ispunjava i ostale kriterijume. Sale je legenda Partizana, ali i srpskog fudbala i to je okolnost koja nama imponuje, na predstavljanju su bile desetine medija i pažnja nam godi, ali smo svesni da su rezultati ono što je primarno".

Prvi test predstavljaće današnje gostovanje Radničkom iz Kragujevca na koje Brđani idu sa ciljem da prekinu niz od tri utakmice bez pobede, ali funkcioner Čukaričkog ističe da je znatno važnije gladati širu sliku i učinak na duže staze.

"Veoma je važno kako ćemo krenuti i rezultatski imperativ uvek postoji u određenoj meri, ipak svesni smo da je novi stručni štab imao samo nekoliko dana za upoznavanje sa ekipom. Čukarički uvek ide na pobedu, ali Kragujevčane veoma poštujemo, imaju verne i dobre navijače, dobar stručni štab na čelu sa odličnim trenerom, iskusne igrače na čelu sa Mirićem i okosnicu tima očuvanu iz prethodne sezone. Dobro smo skautirali rivala, ali videćemo. Smatram da smo kvalitetniji rival, ali u fudbalu ne pobeđuje uvek bolji, zato i jeste interesantan. Idemo sa visokim ciljevima i jedini problem je nedostatak vremena", naglasio je Grkinić.


tagovi

Goran GrkinićSaša IlićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara