Fudbaleri Gvaranija (©AFP)
Fudbaleri Gvaranija (©AFP)

Vatromet na startu paragvajske Aperture: Četiri gola, dva crvena i golman među strelcima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.02.21. | 03:01

Sportivo Lukenjo slavio posle preokreta na premijeri, ali prava fešta se odigrala na stadionu Rohelio Livijeres u Asunsionu

Fudbaleri Sportivo Lukenja i Guairenje otvorili su sezonu u paragvajskoj Aperturi. Domaćin je slavio sa 3:1 posle preokreta. Još zanimljivje bilo je u susretu Gvaranija i Nasionala na stadionu Rohelio Livijeres. Pobednika nije bilo (2:2), ali je zato u drugom poluvremenu viđen pravi fudbalski vatromet.

Domaćin je bio nešto bolji u prvom delu, ali golova nije bilo. Zatišje pred buru, koja je usledila u nastavku. Gosti su poveli, pa je domaćin za osam minuta stigao do preokreta, ali je ubrzo ostao i sa igračem manje, što su gosti za dva minuta iskoristili. Na kraju i Nasional sa desetoricom, pa je morao da se zadovolji bodom na startu sezone.

Izabrane vesti

Gosti su do prednosti stigli u 49. minutu. Centaršut sa leve strane, loša intervencija odbrane na ivici peterca, do lopte dolazi Fleitas, koji sa par metara lako trese mrežu.

Samo dva minuta kasnije domaćin je uzvratio. Centaršut Masijela iz slobodnog udarca, sjajno je skočio Florentin Bobadilja i glavom sproveo loptu u mrežu Nasionala. Već u 55. minutu Gvarani stiže do preokreta. Najpre su gosti skrvili penal, a onda je odgovornost preuzeo golman domaće ekipe Gaspar Servio. Argentinac je bio siguran sa kreča, strašnih osam minuta u glavom gradu Paragvaja.

Usledio je potpuni haos, kada je u 66. minutu zbog katastrofalnog starta isključen fudbaler domaće ekipe Nikolas Mana. Izgubio je loptu na sredini terena, uz desnu aut liniju, a onda je u želji da je vrati divljački startovao na protivničkog igrača sa dve noge. Dileme nije bilo, Mana je morao na tuširanje. Nasionalu je trebalo svega par minuta da iskoristi višak. Centaršut sa desne strane, Viljagra je nadskočio odbranu Gvaranija, njegov prvi pokušaj je Servio uspeo da zaustavi, ali napadač gostujuće ekipe kupi i odbitak, te ga bez problema smešta u mrežu drugog najstarijeg kluba u Paragvaju. U samom finišu ipak i Nasional ostaje sa igračem manje, direktan crveni karton zaradio je štoper Klaudio Nunjez.


PARAGVAJ 1, APERTURA – 1. KOLO

Petak

Sportivo Lukenjo - Guairenja 3:1 (2:1)

/Borha 29 p, 50, Dure 40 - Mendoza 11/

Subota

Gvarani - Nasional A. 2:2 (0:0)

/Florentin Bobadilja 50, Servio 55, Mana 66 c.k. - Fleitas 47, Viljagra 68, Nunjez 89 c.k./

22.30: (2,70) 12. Oktobar (3,25) River Plejt (2,50)

Nedelja

00.45: (3,30) Sol Amerika (3,30) Sero Portenjo (2,10)

23.00: (2,50) Olimpija (3,25) Libertad (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ParagvajParagvaj 1GuaraniNasional Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara