Klemint Olsen (©Reuters)
Klemint Olsen (©Reuters)

Važno je prezivati se Olsen

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.10.20. | 11:53

Farska Ostrva nisu više topovsko meso, sad su lider grupe

Nekada su Farani bili topovsko meso i prilika za popravljanje gol-razlike, ali vremena su se promenila. Šampion ove zemlje Ki Klaksvik je ove sezone dogurao do plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope, dok i selekcija ove ostrvske države sa nešto više od 50.000 stanovnika napreduje iz godine u godinu.

Posle dva kola Grupe 1 D divizije Lige Nacija Farani imaju maksimalan učinak i ispred su Letonije. Farska Ostrva su dobila Maltu i Andoru, a sada protiv najvećeg rivala u grupi pobedom u Toršavnu (18.00) mogu da dođu blizu plasmana u C diviziju.

Izabrane vesti

Sva četiri gola za Farane u drugoj sezoni Ligi nacija delo je Olsena, ali ne radi se o jednom igraču već o trojici. Dva pogotka postigao je najbolji strelac u istoriji šampionata ove zemlje, Klemint Olsen. Napadač Runavika je od 2007. godine u istom klubu, a postigao je 195 pogodaka na 314 utakmica. Za reprezentaciju je dao tri gola, a prvi protiv Španije u kvalifiakcijama za Evropsko prvenstvo.

Osim Kleminta, pogotke za selekciju sa severa Evrope postigli su Andreas, fudbaler Vikingura i Brandur, koji brani boje švedskog Helsingborga.

Letonci su razočarali sa dva remija sa autsajderima Andorom i Maltom i moraj da jure pobedu ako žele da ostanu u igri za prvo mesto i prelazak u kvalitetniju C diviziju takmičenja pod okriljem UEFA.

Tradicija je na strani Farana, koji nisu poraženi od selekcije sa Baltika na tri utakmice. Dva puta je bilo nerešeno, a jedan trijumf ima reprezentacija sa severa Evrope, i to 2016. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Farska Ostrva su tada dobila Letonce u Rigi sa 2:0. Sva tri meča su završena tipom 0-2 gola.

U Grupi B Lihtenštajn i Gibraltar imaju po tri boda. Dobili su San Marino i sada u Vaducu igraju za prvo mesto. Domaćin ima ulogu favorita. Većina reprezentativaca brani boje Vaduca, tima koja igra u najboljoj ligi Švajcarske.

LIGA NACIJA D – 3. KOLO

Subota

GRUPA 1

18.00: (2,40) Farska Ostrva (2,90) Letonija (3,45)

20.45: (3,05) Andora (2,85) Malta (2,65)

GRUPA 2

18.00: (1,72) Lihtenštajn (3,45) Gibraltar (5,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija Farskih Ostrvareprezentacija Maltereprezentacija Andorereprezentacija Letonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara