Nermin Haskić u periodu dok je nosio dres niškog Radničkog (©MN Press)
Nermin Haskić u periodu dok je nosio dres niškog Radničkog (©MN Press)

Velež i Tuzla Siti favoriti, ali opet ne mogu da igraju kod kuće

Vreme čitanja: 5min | sre. 17.08.22. | 11:29

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Danas dve odložene utamice drugog kola. Nominalni domaćini na papiru jači, ali Posušje i Igman nisu za potcenjivanje

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Od kako je počela nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine utakmice se igraju u ubrzanom ritmu i vanrednim terminima, iz dobro poznatog razloga sanacije pojedinih terena. Tako će danas biti odigrane odložene dve utakmice drugo kola. Zanimljivo, obe na neutralnim terenima, ali ulogu nominalnog domaćina imaju favoriti Tuzla Siti i Velež.

Izabrane vesti

Ako se za prethodni period može reći da jedna ekipa igra jako nepredvidivo, to je definitivno Tuzla Siti. Tim koji je ovog leta po prvi put u istoriji igrao Evropu, odigrao je u Premijer ligi samo tri utakmice, gde je prikazao različita lica. Prvo je usledio mršavi remi sa gradskim rivalom Slobodom na neutralnom terenu u Gradačcu. Tuzla Siti jeste bila bolja, ali daleko od izdanja ekipe koja juriša ponovni izlazak u Evropu.

Ako je tada neko sumnjao u kvalitet, za svega tri dana se morao demantovati. Tim iskusnog stručnjaka Dragana Jovića je u potpunosti razbio Sarajevo sa 5:1, a samo pukom srećom za bordo tim, rezultat nije bio veći. I kada su svi pomislili da će Tuzla Siti svima pomrsiti račune, usledilo je gostovanje Željezničaru i opet jako mršava slika. Do pred sam kraj utakmice, Željo je imao visokih 4:0, na terenu je postojala samo jedna ekipa, ali su Tuzlaci ipak uspeli da ublaže poraz sa dva gola.

Dakle, princip toplo-hladno se vidi u igrama Tuzlaka. Možda i zbog činjenice da su mnogo menjali tokom leta. Tu je i novi trener, pa će biti zanimljivo videti hoće li uspeti da skocka tim po svom ukusu i bar delom liči na ekipu koja je razmontirala Sarajevo pre sedam dana.

Boljka klubova u BiH je neigranje utakmica na svom terenu zbog renoviranja, pa je ta situacija i sa Tuzlom. Danas će biti domaćini u Srebreniku, terenu koji je u jako dobrom stanju, što će po tim Dragana Jovića biti povoljna okolnost, jer važe za ekipu koja voli da igra fudbal.

Poučeni iskustvom iz poslednjed utakmice, sigurno da ćemo izvršiti neke promene u timu. Nešto iz razloga što Huso Karjašević ima tri žuta kartona, a nešto da osvežimo ekipu i igračima koji do sada nisu imali dužu minutažu damo priliku u ovoj utakmici kako svojom svežinom doneli novu energiju u tim. Očekujem pobedu i siguran sam da će se momci izdići iz poraza u prethodnom kolu“, istakao je šef struke Tuzla Sitija Dragan Jović.

Posušje je do prethodnog kola bilo pod pritiskom. Tim iz zapadne Hercegovine je osvojio bod protiv Veleža, a posle toga su usledili porazi do Sarajeva i Borca. Ipak, trijumf koji je ostvaren za vikend nad Slogom iz Doboja, ugasio je požar koji je počeo da bukti u timu sa Mokrog Doca pa će današnji susret dočekati u dosta rasterećenijoj atmosferi. Uprkos pomenutikm porazima od Sarajeva i Borca, Posušje je ostavilo dobar utisak. Vidi se da je trener Ferdo Milin uneo dosta novog u tim, pa je za očekivati da krenu s boljim rezultatima. Upravo je taj optimizam zbog pobede nad Slogom glavni adut gostiju u današnjem susretu, u kojem bi bili zadovoljni i s jednim bodom.

Raduje nas što smo konačno uspeli da upišemo prvu pobedu. Iza nas je težak raspored i sa osvojena četiri boda možemo biti zadovoljni. Ipak, pred nama je novo teško gostovanje. Tuzla Siti je tim o kojem ne treba trošiti reči. Jedna iskusna ekipa koju predvodi iskusni trener. Koliko su moćni pokazao je duel sa Sarajevo, ali sigurno je da imaju i svojih mana, što se moglo videti u duelu sa Željezničarom. Ne znam dali je taj duel ostavio traga na njih, ali mislim da imamo svoje šanse da ostanemo neporaženi. Posušje će na svaku utakmicu ići sa ciljem da pobedi, pa će tako biti i danas“, istakao je Milin pred gostovanje Tuzla Sitiju.

VELEŽ – IGMAN KONJIC (17.30)

Velež nikako da stane na zelenu granu. Tim Amara Osima je posle sramotne eliminacije iz Evrope od predstavnika Malte, remizirao sa Posušjem 1:1. Posle toga je savladao Željezničar 3:1, pa je delovalo da stvari idu na bolje. U prošlom kolu usledila je mršava partija i minimalan poraz od Leotara. Svega četiri boda sigurno nije ono čemu su se nadali u taboru Rođenih, pa će već danas pokušati popraviti bodovni saldo. I ovaj duel će se igrati na neutralnom terenu. Stadion u Gabeli ugostiće današnje aktere u kojima je nominalni domaćin definitivno favorit, ali je i jasno da Amar Osim još nije naštimao ekipu onako kako bi on hteo.

Posle dobre utakmice sa Željom, odigrali smo slabije protiv Leotara. Sada treba da pokušamo da se vratimo u nekakvu atmosferu i energiju koju smo imali sa Željom. Ako to bude slučaj i protiv Igmana, imamo fine šanse da se radujemo svi zajedno. Ako ne bude, možemo imati velikih problema, jer je Igman pokazao u svim utakmicama koje je odigrao da može biti jako nezgodan“, istakao je harizmatični stručnjak uoči današnjeg duela.

Igman je u novu sezonu ušao na mala vrata. Kao novajlija u ligi koji po prvi put igra u drštvu najboljih definitivno je odmah slovio za kandidata za ispadanje. Logično, reklo bi se, ali su se u timu iz Konjica potrudili da taj izbrišu taj epitet. U prva dva kola upisali su minimalne poraze od Širokog Brijega i Borca, gde su zaista odigrali jako dobre utakmice. Sve je došlo na naplatu tokom vikenda, kada su potpuno iznenađujuće savladali favorizovano Sarajevo sa 2:0. Nije samo reč o pobedi, nego generalno o izdanju koje je imao tim iz Konjica. Ozbiljno, odgovorno, motivisan, hrabro. Sve ono što treba da ima jedan tim koji želi da igra u društvu najboljih. Sigurno da je ta partija razdrmala i ostale ekipe, te im dala do znanja da će morati dobrano da se potrude kako bi upisali bodove protiv novajlije u ligi.

Igmanu je taj trijumf bio kao kec na deset, jer im je dalo ogromna krila i stavilo do znanja da mogu parirati i najboljim ekipama u ligi. Nošeni tom pobedom danas će pokušati pomrsiti konce favorizovanom Veležu.

Imali smo malo vremena za odmor, posle te utakmice sa Sarajevom ali šta je tu je. Naše je da radimo maksimalno i drago mi je što nam je ova pobeda vratila samopouzdanje. Trebalo nam je to pred nastavak sezone. Sada možemo u miru i tišini da radimo i pripremamo se za naredne izazove. Ako zalaganje protiv Veleža bude kao protiv Sarajeva, ne sumnjam u dobar rezultat. Nažalost, neću moći računati na Bodula i Blagojevića, ali verujem da će svi momci izgarati na terenu“, istakao je trener Igmana Adnan Elezović.

--------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE - ODLOŽENI MEČEVI 2. KOLA

Sreda

17.30: (1,42) Tuzla Siti (4,10) Posušje (7,50)

17.30: (1,42) Velež (4,00) Igman (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1VeležTuzla SitiPosušje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara