Manuel Nojer (©Reuters)
Manuel Nojer (©Reuters)

Veliki Nojerov jubilej pred put na Euro, Letonija testira pojačane Pancere

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 12:41

Kvartet Timo Verner, Kai Haverc, Antonio Ridiger i Ilkaj Gundogan priključio se državnom timu

Nemci se nisu proslavili protiv Danske najblaže rečeno, remizirali su u prvoj od dve prijateljske utakmice pred odlazak na Evropsko prvenstvo i žele da poprave utisak. Panceri za tako nešto i odlazak na kontinentalnu smotru u velikom stilu imaju idealnu priliku, pošto im je protivnik u generalnoj probi selekcija Letonije (20.45).

Manuel Nojer će protiv Letonije odigrati jubilarnu 100. utakmicu u državnom timu, a Pancere će sa tribina u Dizeldorfu bodriti 1000 srećnika. Udarila je Nemačka na Dansku u krnjem sastavu, Timo Verner, Kai Haverc, Antonio Ridiger i Ilkaj Gundogan dobili su poštedu. Kvartet je zbog učešća u finalu Lige šampiona imao nedelju dana više za odmor od reprezentativnih kolega. Selektor na odlasku, Joakim Lev, će za generalku imati svu četvoricu na raspolaganju, ali neće izvesti najjači sastav.

Izabrane vesti

20.45: (1,03) Nemačka (18,0) Letonija (40,0)

Toni Kros, Leon Gorecka i Džamal Musijala nisu u potpunosti sanirali povrede koje vuku, Joakim Lev neće želeti da se kocka i rizikuje pogoršanje zdravstvenog stanja ubacivanjem nekog od njih trojice, ali to ni u jednom slučaju ne sme dovesti trijumf Nemačke u pitanje. Toni Kros je neko ko je viđen u startnih 11 Nemaca na Euru, ali ako se izuzme igrač Real Madrida, Panceri će protiv Letonaca napred nositi sve same zvezde.

Tomasu Mileru su pre nekoliko dana protiv Danaca društvo u napadu pravili Liroj Sane i Serž Gnabri, a od napadačke trojke iz tog meča jedino će Tomas Miler zadržati mesto u startnoj postavi. Kai Haverc i Timo Verner priključili su se reprezentaciji i momentalno će zauzeti svoja mesta.

Nemačka bi za generalnu probu mogla da se vrati u formaciju sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji. Ipak, odluči li Joakim Lev da i u Diseldorfu zaigra sa trojicom pozadi, biće to jasan signal da je bliži odluci da Panceri na kontinentalnoj smotri igraju u formaciji 3-4-3.

Litvanija će ispratiti Nemačku na Evropsko prvenstvo i produžiti na Baltički kup da dovrši posao. Letonci su pre dva dana savladali Litvaniju, a u četvrtak ih u okviru 19. izdanja ovog takmičenja očekuje duel sa Estonijom. Neće se Letonci u sudaru sa Nemcima pitati mnogo, a Dainis Kazakevičs će u Diseldorfu biti lišen usluga Pavelsa Štajnborsa, Kristersa Tobersa i Danijelsa Ontuzansa.


tagovi

reprezentacija LetonijeFudbalska reprezentacija NemačkePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara